Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Verges, Baix Empordà

Canvi total de temps a partir de dijous i novetats sobre la calor

Les tempestes marxaran i no tornaran durant molts dies. Les TºC diürnes pujaran amb ambient d’estiu, però sense extrems

Déu n’hi do el rebombori meteorològic que hem tingut les últimes hores amb tempestes i xàfecs aquí i allà. Una situació que ha frenat una mica els termòmetres de dia a l’interior, però no al litoral i prelitoral, on la xafogor s’ha mantingut intensa. No obstant, tot plegat serà història amb un canvi radical de temps a partir d’aquest mateix dijous, 7 de juliol.

De matinada i a primeres hores encara poden quedar restes de núvols i d’algun ruixat local a la costa, però acabaran marxant. El sol dominarà i les nuvolades de tarda que puguin créixer a punts de muntanya no deixaran ruixats, ni tan sols al Pirineu. Les temperatures faran un gran salt endavant al migdia, sobretot a l’interior, amb calor d’entre 30º i 35º.

Tot i aquest ascens, les temperatures es mantindran semblants i sense calor extrema els dies vinents amb un ambient normal de ple estiu. La mala notícia és que no es veuen pluges per enlloc, ni tan sols xàfecs de tarda a muntanya. Una calma total que ens permetrà gaudir de la serenitat estiuenca, però que és una mala notícia per a la forta sequera que arrosseguem.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 7 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 7 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Torna la calma

Pel que fa a l’estat del cel, de matinada i a primeres hores del dijous encara quedaran restes de núvols i algun ruixat local. Això passarà bàsicament a punts de la costa i prelitoral, sobretot entre el Camp de Tarragona, Barcelona i sud de la Costa Brava. Tot plegat serà història ràpidament i el sol dominarà en conjunt amb alguna nuvolada de tarda a muntanya que no deixarà ruixats.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, pujaran clarament al migdia amb moltes màximes de 30º a 35º. L’ascens pot ser acusat en algunes comarques amb calor de ple estiu en conjunt, però sense extrems. Baixen una mica de nit, tot i que les mínimes tropicals es repetiran al litoral i prelitoral, on la xafogor seguirà sent marcada.

De cara als dies vinents, la calor plenament estiuenca es mantindrà, però no es veu cap forta calorada a la vista. Sembla que la calor serà moderada i normal per a l’època, cosa que al juliol vol dir que tocarà suar. Però no es veuen per enlloc els valors extrems de dies enrere, així com tampoc pluges o ruixats de tarda.