Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El SEPE confirma les 6 professions les quals és més fàcil trobar feina

El SEPE revela les 6 professions amb les quals és més probable que trobis feina

Aquestes són les professions i formacions que donaran més feina el 2023

Aquelles professions que deriven de la Formació Professional comencen a prendre cada cop més força, cosa que anirem veient al llarg de l'any. Així ho confirmen des de l'Observatori de la Formació Professional de CaixaBank Dualiza.

En aquest sentit, segons l'Observatori, el 36% dels treballadors els quals tenen estudis universitaris ocupen llocs per als quals estan sobrequalificats. Mentre que hi ha un 29% de persones que no tenen més que els estudis obligatoris, com recull LaVozDigital.

2023 serà un any d'oportunitats laborals

Aquest 2023, a Espanya arribaran als 20,6 milions de treballadors amb ocupació. Aquesta és la xifra d'ocupació més elevada dels darrers 14 anys. Així ho revela l'Informe trimestral de prediccions del mercat laboral, dut a terme per Randstad Research.

Foto de dos treballadors a l'obra
La Formació Professional donarà més oportunitats laborals el 2023. | Getty Images

Tot i que la situació econòmica continua sent incerta, sembla que aquest pot ser un any d'oportunitats. Així ho confirmen experts d'administracions públiques, centres d'estudis i empreses. Sobretot, els sectors on això quedarà més palès seran el sanitari, el tecnològic i l'educatiu, entre d'altres.

La importància de l'FP al mercat laboral

Els experts coincideixen en la importància que està guanyant la Formació Professional de cara a entrar al mercat laboral. De fet, aquesta començarà a ser la via més efectiva per cobrir les necessitats actuals del mercat.

Segons la directora d'FP de CCC, Guadalupe Bragado: «Les estadístiques demostren que la FP és el millor instrument per impulsar les trajectòries professionals del futur, tant a curt, com a mitjà termini».

Aquestes seran les 6 professions amb més ocupació

El Centre Oficial de Formació Professional CCC ha dut a terme una anàlisi per descobrir quines seran les 6 professions amb més oportunitats de feina per a aquest 2023.

Gestió administrativa

L'últim any s'han signat més de 161.000 contractes dins aquest sector, on es dediquen empleats administratius, assistents de direcció o d'atenció al client, entre d'altres. Dins aquesta branca, destaquen els Tècnics Superiors en Administració i Finances, que van obtenir 111.000 contractes el 2022 passat.

Educació infantil

En el sector de l'educació també podem observar que obté un bon rendiment. Aquelles persones amb estudis de tècnic superior en educació infantil van aconseguir més de 67.000 contractes l'any passat.

Amb vista d'aquest 2023, aquest continuarà sent un dels perfils més demandats dins del sector de Serveis Socioculturals i a la Comunitat. La professió que més destaca és la de tècnic superior en integració social, amb més de 32.000 contractes per any. Molt de prop segueixen la de Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència, amb més de 25.000 contractes signats el 2022.

Cures Auxiliars d'Infermeria

El 2022 es van signar més de 112.000 contractes per a tècnics d'auxiliars d'infermeria. El percentatge és més alt en algunes professions, com ara la de Tècnic en Farmàcia i Parafarmàcia, amb més de 14.000 contractes en un any.

La segueixen la de Tècnic Superior en Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, amb més de 7.500 contractes i la de Tècnic Superior en Laboratori Clínic i Biomèdic, amb més de 13.000. Per acabar, destaca la de Tècnic Superior en Higiene Bucodental, amb més de 5.000.

Foto d'una dona fent-se una prova al metge.
Sectors com el tecnològic, l'educatiu o el sanitari són els que ofereixen més oportunitats | Getty Images

Activitats Comercials

Amb el comerç en ple creixement, aquest sector continuarà sent una gran oportunitat de feina. Aquelles professions relacionades amb les activitats comercials comptaran amb un bon nivell d'ocupabilitat, ja que ja van aconseguir més de 24.000 contractes el 2022.

Sistemes Microinformàtics i Xarxes

La tecnologia es perfila com un sector fort el 2023. Gràcies a cicles com el de Tècnic en Sistemes Microinformàtics i Xarxes, van entrar al mercat laboral més de 14.000 treballadors el 2022.

A més, el cicle de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma va donar feina a 13.000 persones i el d'Administració de Sistemes Informàtics a la Xarxa va permetre accedir al mercat a més de 12.000.

Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques

Tant l'electricitat com l'electrònica són sectors on cal més personal qualificat. El 2022, els Tècnics d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques van signar més de 33.000 contractes. La formació en Tècnic en Manteniment Electrònic va aconseguir més de 10.500 contractes el passat any.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp