Prestacions

El SEPE adverteix del tràmit que has de fer si no vols quedar-te sense atur

Avís important del SEPE per evitar perdre la prestació per desocupació

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha reaccionat per ajudar milions d'espanyols a l'atur, que pateixen aquesta situació tan delicada que no desitjarien ni al seu pitjor enemic. El SEPE és conscient que aquestes persones han perdut la seva feina i no troben la manera de reenganxar-se al mercat laboral. Però sí que poden cobrar una ajuda si han treballat anteriorment durant un temps.

En els darrers dies, el SEPE va enviar un avís que interessa molt a aquells que s'han quedat sense feina, aquells que necessiten una paga per anar recomponent la seva malmesa situació. El cas és que els del SEPE han estat significatius. Han recordat a les persones que han perdut la feina que tenen possibilitat de sol·licitar una prestació  potser demanar un subsidi per desocupació.

Camió d'escombraries
El SEPE és conscient que molta gent necessita ajudes perquè han perdut la seva feina. | ACN

El SEPE avisa les persones que s'hagin quedat sense feina

En aquest cas, amb diversos missatges a través de Twitter es dirigeixen als aturats que hagin cotitzat un mínim per poder sol·licitar aquesta prestació. Els han informat de quins passos han de fer i els requisits necessaris perquè puguin gaudir d'aquesta ajuda en un moment tan complicat com el que viuen. Per començar, cal «donar-se d'alta com a demandant d'ocupació al SEPE de la teva comunitat autònoma», diu el tuit de l'organisme.

El SEPE publica un fil de Twitter on deixa clar el procés

A través de diversos tuits, han donat indicacions per a aquells que se senten una mica perduts a l'hora de demanar aquesta ajuda. A més, deixen clar que per sol·licitar-la cal haver estat com a mínim un mes inscrit com a demandant d'ocupació.

Aquesta gestió cal dur-la a terme als serveis autonòmics d'ocupació, apunten des del SEPE. Al llarg d'aquest fil a Twitter, mostren l'enllaç al web des d'on accedir als serveis d'ocupació de cadascuna de les comunitats autònomes. Així doncs, en primer lloc cal inscriure's com a demandant d'ocupació al servei autonòmic corresponent. Després que l'alta sigui efectiva, el SEPE haurà de tramitar tot allò que tingui a veure amb les prestacions per desocupació, subsidis i altres ajudes extraordinàries.

Com que s'ha d'acudir a dos organismes per poder percebre aquesta ajuda, el SEPE deixa una cosa molt clara a la gent que demanarà la prestació.

L'excepció de Ceuta i Melilla

Asseguren textualment que és «imprescindible que mantinguis actualitzades les dades del teu domicili, també el servei públic d'ocupació de la teva comunitat autònoma». El motiu? Que aquest serà l'encarregat de fer saber al SEPE les modificacions del teu domicili.

Hi ha una excepció en aquest punt on ens trobem. La situació és molt diferent per a aquells que resideixen a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla: tots els tràmits relacionats amb la demanda d'ocupació, inscripció, renovació de l'atur, etc. seran gestionats al SEPE.

Així ho diu el darrer missatge d'aquest organisme que vol facilitar la vida a totes les persones que es puguin acollir a una prestació. Una ajuda que els vindrà realment bé per afrontar aquesta situació inestable i complicada en alguns casos.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!