Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de bitllets de 20 i 50 euros amb un rètol de prestacions del SEPE

El SEPE té una ajuda de més de 10.000 € per als catalans que no tinguin feina

Consulta els requisits per poder sol·licitar-la

Quan ens acomiaden o ens quedem sense feina pel que sigui, ens pot caure el món a sobre. És una situació que, en molts casos, no sabem quant durarà. Per tant, la preocupació per no arribar a final de mes pot ser desesperant.

Tot i això, el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) disposa de diverses ajudes per fer menys pesades aquestes situacions. I, encara que els diners que es reben no donen per a tots els capricis, sí que et salven de les necessitats bàsiques.

Perquè se't concedeixin les ajudes, has de complir una sèrie de requisits. En el cas d'aquest ajut, anomenat subsidi per cotització insuficient, has de complir el mínim cotitzat que se t'exigeix.

El subsidi per cotització insuficient pot ser de fins a 10.000 euros

Aquesta ajuda que ofereix el SEPE no és fixa ni de durada i ni de quantitat, sinó que depèn de tot un seguit de factors. Va relacionat directament amb el nombre de mesos que la persona sol·licitant ha cotitzat i, també, si disposa de responsabilitats familiars o no. La prolongació del subsidi també és variable entre tres i vint-i-un mesos.

Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social
La duarada i quantitat d'aquesta ajuda és variable depenent de diversos factors | Getty Images, catalunyadiari.com

Ara bé, tal com indica el nom, aquesta prestació és per a aquelles persones en situació d'atur que han cotitzat menys d'un any i, per tant, no poden rebre l'atur. Tot i que cal destacar que les cotitzacions anteriors a aquesta ajuda ja no serviran en acabar per a altres futures prestacions.

Quins són els requisits per poder sol·licitar aquest ajut?

Arribats a aquest punt, segur que t'estaràs preguntant si compleixes o no tots els requisits per sol·licitar el subsidi per cotització insuficient. Doncs bé, a continuació els pots saber.

  • Estar en situació legal de desocupació.
  • Estar inscrit com a demandant d'ocupació i que així sigui durant tot el procés de percepció, així com subscriure l'acord d'activitat.
  • Tenir una cotització mínima de tres mesos si té càrrecs familiars o de sis mesos si no en té. En cap dels dos casos, arribar als 360 dies cotitzats. En cas de tenir-ne, pots optar a la prestació contributiva.
  • No tenir ingressos superiors al 75 % del salari mínim interprofessional, sense comptar la part proporcional de dues pagues extraordinàries. En aquest cas, es tenen en compte les rendes íntegres o brutes. A més, cal destacar que el rendiment provinent d'activitats empresarials, professionals, agrícoles, ramaderes o artístiques és el resultat de restar les despeses que s'han necessitat per a l'activitat als ingressos obtinguts. Els guanys patrimonials són el resultat de la diferència entre els guanys i les pèrdues patrimonials.

Amb això, has de saber que tots els requisits es tenen en compte tant en el moment del fet causant, com en el moment de sol·licitar el subsidi, així com en el moment de les seves pròrrogues i represes.