Un jove amb mascareta i ulleres davant d'una oficina del SEPE

El SEPE avisa: No t'agafaran el telèfon si és per fer aquests dos tràmits

El SEPE habilita un nou número pensat per a fer certes gestions

Atenció a aquests canvis imminents. El SEPE ha advertit els beneficiaris de prestacions i subsidis d'una sèrie de modificacions al sistema d'atenció a l'usuari.

A partir d'ara ja no es podran fer uns quants tràmits a través del número que tenien habilitat. Principalment, perquè ha entrat en funcionament una línia diferent.

El SEPE ha incorporat canvis per a fer certes gestions

Per obtenir qualsevol tipus d'informació o dada del SEPE caldrà trucar a un altre telèfon. El que existia fins ara desapareixerà. Això sí, l'únic que es mantindrà com fins ara serà el de la sol·licitud de cita prèvia, el 919 267 970.

Per a qualsevol altre tipus de gestió amb aquest organisme públic caldrà contactar amb el 060. Entre altres coses, ens permetrà fer consultes, informar-nos de tràmits o gestions, sol·licitar un certificat de prestacions, etc.

Foto de l'interior d'una oficina del SEPE.
El SEPE té un nou número de telèfon per a consultes. | Europa Press
 

Aquest número de telèfon integrarà unes 230 línies telefòniques pertanyents a diferents òrgans administratius. També s'hi inclouen més de 25 serveis d'atenció al ciutadà. Aquesta proposta s'emmarca dins del marc d'integració i unificació dels diferents números d'atenció a l'usuari de l'administració estatal.

Per tant, si fas ús del número de telèfon anterior et quedaràs sense la possibilitat de fer un parell de gestions importants. És el cas, per exemple, de sol·licitud d'informació o de tràmits sobre les prestacions per desocupació.

El número nou és un canal d'atenció telefònic que es posa a disposició dels ciutadans l'Administració General de l'Estat. Donarà servei durant cada dia de l'any les 24 hores.

Caldrà pagar per trucar al SEPE

Les persones que es vulguin posar en contacte amb el Servei Públic d'Ocupació Estatal comprovaran com ha canviat la situació.

A partir d'ara, el 060 farà les funcions de finestreta única d'atenció al ciutadà. Qualsevol mena de consulta passarà pel canal, sigui per interessar-se per les prestacions de l'atur o per efectuar qualsevol tipus de gestió.

Però on més es notaran les variacions serà a la factura telefònica. Aquest número no està inclòs en les tarifes planes de les operadores, per la qual cosa pot comportar un cost inesperat per a molts. La corresponent companyia de telecomunicacions obligarà a fer un desemborsament per cada minut de trucada.

Quin és el funcionament d'aquest servei?

El nou sistema està pensat per facilitar la tasca a l'administració, però també al ciutadà. El seu funcionament no comporta cap mena de complicació. En un primer instant, es connecta amb una plataforma de xarxa intel·ligent que atén les peticions dels ciutadans de manera directa i centralitzada.

Quan sigui necessari, aquesta plataforma derivarà la trucada als operadors especialitzats en les matèries corresponents. Per tant, al marge de l'entitat amb què volem contactar, sempre caldrà passar el filtre del 060.

En qualsevol cas, des del SEPE també insisteixen que es poden fer tràmits a través d'altres vies. Per fer preguntes o sortir de dubtes sobre el pagament d'algunes prestacions, sempre estarà disponible la pàgina web o les mateixes oficines de l'atur. De manera presencial també ens poden donar un cop de mà.

Foto de la mà d'una persona fent servir el telèfon mòbil.
El ciutadà ha de contactar amb el 060. | Getty Images
 

Això sí, prèviament caldrà sol·licitar cita prèvia, que és una cosa totalment imprescindible perquè ens puguin atendre. Per això, es manté el mateix número de sempre, el 919 267 970. L'altra possibilitat implica ingressar a la Seu Electrònica de l'organisme públic.

Queda per comprovar si aquesta nova estratègia de l'Administració és igual d'eficient que abans i si acaba afectant el ciutadà. Es tracta d'oferir un servei cada cop més competitiu, però amb el menor nombre de recursos. De moment, el que està clar és que el 060 resulta molt senzill de recordar per a qualsevol.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp