Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home somrient amb un suèter vermell assenyala amb el dit cap a l?entrada d?una oficina d?ocupació a Madrid.

El SEPE llança ofertes per a joves sense experiència: els requisits són molt simples

Si no comptes amb experiència laboral i ets jove, des del SEPE volen brindar-te una gran oportunitat

A l'hora de buscar feina, una de les principals barreres a què s'enfronten els joves és la manca d'experiència professional. És un requisit sol·licitat per moltes empreses i tanca portes als joves que no han tingut oportunitats laborals.

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), considerant això, ha llançat una nova iniciativa destinada a facilitar la integració laboral dels joves sense experiència professional.

Es tracta d'un programa, conegut com a Primera Experiència Professional a les Administracions Públiques, ofereix oportunitats laborals als joves que acaben de finalitzar els seus estudis. I encara no han tingut l'oportunitat d'incorporar-se al mercat de treball.

Dues persones estrenyent-se la mà davant d'una oficina d'ocupació.
El programa del SEPE permetrà que es desenvolupin en diverses àrees | Getty Images

En què consisteix el programa?

El programa de Primera Experiència Professional a les Administracions Públiques està dissenyat per brindar als joves una primera oportunitat laboral al sector públic.

S'ha posat en marxa amb la intenció d'ajudar els joves a adquirir experiència laboral rellevant, millorar-ne les habilitats professionals i augmentar-ne l'ocupabilitat futura. Aquest programa forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb els fons europeus Next Generation EU.

Com funciona el programa?

El SEPE, en col·laboració amb diverses administracions públiques, ha creat un total de 1.300 places per a joves sense experiència professional. Aquests llocs estan distribuïts en diferents organismes i departaments del sector públic, cosa que permet als joves treballar en diverses àrees i adquirir una àmplia gamma d'habilitats.

Dues persones conversant davant de l'entrada d'una oficina de prestacions del Ministeri de Treball i Economia Social d'Espanya.
El SEPE ha creat un total de 1.300 places per a joves | Europa Press

Per participar en el programa, els joves han de complir certs requisits, entre ells:

  • Ser menors de 30 anys.

  • Estar inscrits al SEPE com a demandants d'ocupació.

  • No haver tingut una experiència laboral prèvia rellevant en l'àmbit per al qual se sol·licita la plaça.

Les places disponibles abasten una àmplia varietat de perfils professionals, des d'administratius i tècnics fins a rols més especialitzats en àrees com la tecnologia i la gestió de projectes.

Beneficis per als joves

Aquest programa ofereix múltiples beneficis per als joves participants, com ara:

  • Adquisició d'experiència laboral: els joves poden treballar en un entorn professional real, cosa que els permet aplicar els seus coneixements teòrics i desenvolupar noves habilitats.

  • Formació i desenvolupament: a més a més del treball pràctic, els participants rebran formació complementària que els ajudarà a millorar les seves competències professionals.

Una dona somrient amb un suèter groc sosté un telèfon mòbil davant d'una oficina d'ocupació a Madrid.
Aquest programa ofereix múltiples beneficis per als joves | SEPE, Dean Drobot
  • Inserció laboral: l'experiència adquirida a través del programa augmenta significativament les possibilitats de trobar ocupació en el futur, tant al sector públic com al privat.

  • Remuneració: els joves participants rebran un salari per la seva feina, cosa que també els ajuda a tenir una independència econòmica des de l'inici de la seva carrera professional.

Aquest programa representa un pas important en els esforços del SEPE per combatre la desocupació juvenil i donar suport als joves en la transició al món laboral.

Proporcionar una primera experiència professional en un entorn estructurat i de suport, no només beneficia els joves. És un programa que, també, contribueix a l'enfortiment de les administracions públiques amb la incorporació de talent jove i dinàmic.