Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´oficina del SEPE amb mà amb bitllets

El SEPE marca un requisit indispensable per concedir qualsevol ajuda el 2023

Si obvies aquest requisit, no podràs demanar cap ajuda del SEPE

Les persones a l'atur s'han de buscar la vida per omplir la nevera cada mes, perquè algunes pateixen de valent econòmicament. El cas és que, quan no tenen cap altre remei que demanar una ajuda al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), aquest organisme de l'Estat els dona un cop de mà perquè tinguin certa protecció fins que tornin a trobar feina.

La veritat és que aquesta classe de subsidis són fonamentals per a aquelles famílies que tenen un o més membres a l'atur. I són un gran suport per prevenir l'exclusió social i la pobresa de moltes llars a Espanya. Sobretot, les persones de més de 52 anys són aquelles que pateixen més estar fora del mercat laboral en un moment precís. I la cosa es complica quan són uns quants anys els que passen sense treballar.

El requisit indispensable que cal complir si vols demanar una ajuda al SEPE

Així, a més de la prestació per desocupació, el SEPE acostuma a disposar d'ajudes com ara l'ingrés mínim vital. O bé el subsidi per a majors de 52 anys, la Renda Activa d'Inserció o els subsidis per esgotament.

Muntatge d'una mestressa de casa cansada sobre el taulell al costat d'una imatge de diners
SI et quedes a l'atur i vols demanar una prestació, pren nota. | Getty Images

La veritat és que per accedir a aquestes ajudes has de complir una sèrie de requisits. Però, sobretot, n'hi ha un d'indispensable per rebre'n una. Oblidar-te d'estar inscrit com a demandant de feina a qualsevol de les oficines del Servei Públic d'Ocupació Estatal serà un error greu.

Així ho han recordat des del SEPE en les últimes hores a través del compte de l'esmentat organisme a la xarxa social X. I recordem que, abans de posar-te a emplenar qualsevol tipus de sol·licitud d'ajuda, has d'inscriure't com a demandant d'ocupació.

Ara bé, no només és un requisit bàsic que ho sol·liciten els aturats. Normalment, el sol·licitant no pot superar els ingressos del 75 % del salari mínim interprofessional, una quantitat que aquest any és de 810 € al mes.

Si et quedes a l'atur, és indispensable que t'inscriguis com a demandant d'ocupació

Lògicament, a més d'estar donat d'alta com a demandant d'ocupació, has de buscar activament feina i no rebutjar cap oferta. Per escriure't com a demandant d'ocupació has d'acudir a una oficina física del SEPE de la comunitat autònoma on resideixis.

Un jove llegint els cartells informatius exposats en unes oficines del SEPE
Si no t'inscrius com a demandant d'ocupació, no podràs accedir a cap ajuda. | Europa Press

Actualment, hi ha al voltant de 2.700.000 persones inscrites com a demandants d'ocupació al SEPE. Aquestes són unes dades força positives, ja que estem parlant de la xifra més baixa des de l'any 2008. Si ens fixem en els sectors amb més atur de tots els que s'inscriuen, estem parlant de l'agricultura, el turisme, la construcció i la indústria.

Tal com assenyalàvem anteriorment, has d'anar a aquesta oficina, excepte si ho fas a Ceuta i Melilla. En aquest supòsit, cal fer aquest tràmit directament a les oficines del SEPE.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Així de fàcil pots sol·licitar una ajuda al SEPE

Aquells treballadors que s'han quedat a l'atur han d'acudir a la delegació fixada i lliurar-hi els documents de la Seguretat Social, el DNI o el permís de residència o treball. Finalment, estan obligats a presentar els justificants de la titulació professional.

Després de donar-te d'alta de forma fàcil, ja pots sol·licitar les ajudes que ofereix el SEPE. Això sí, sempre és vital complir tots i cadascun dels requisits que ens demanen. Quant a les ajudes per desocupació, s'han d'emprendre per mitjà del SEPE. Això sí, cal demanar una cita en línia o trucant al telèfon 901 010 210.