Un jove amb mascareta i ulleres davant d'una oficina del SEPE

El SEPE recorda el certificat que permet optar a feines amb sous de 2.000 euros

Aquestes eines del SEPE són molt útils per continuar la teva formació

Malgrat que no totes són igual de conegudes, les funcions del Servei Públic d'Ocupació Estatal, més conegut com a SEPE per les seves sigles, són diverses. Entre elles, també hi ha la de millorar l'ocupabilitat d'aquelles persones en situació d'atur.

El SEPE és un organisme que depèn del govern espanyol i que també se centra a oferir diferents oportunitats quant a formació. Una consisteix a fer algun dels cursos de Digitalízate Plus.

Aquests cursos són de caràcter gratuït, es fan en línia i compten amb un certificat que t'avala per treballar dins del sector digital. Algunes de les professions que se'n poden aprendre són: analista, desenvolupador web o programador, entre d'altres.

Avantatges de fer algun dels cursos del SEPE

Un dels avantatges més destacats d'aquests cursos del SEPE és que es duen a terme en línia. Per això, no caldrà desplaçar-se per obtenir el teu certificat acreditat. Així mateix, compten amb una durada curta. Alguns es poden completar en tan sols un cap de setmana. No obstant això, també hi ha formacions de fins a 70 hores per a tots els que vulguin aprofundir més en el tema escollit.

Beneficis d'apostar pel sector digital

D'altra banda, també són diversos els beneficis de treballar al sector digital. Un dels grans beneficis per als empleats és la possibilitat de teletreballar. Tot i això, el salari també resulta interessant. En aquest sentit, el salari mitjà al mes pot partir dels 2.000 € per a aquelles que acaben de començar, però pot superar els 3.000 € si ja compten amb experiència.

Foto d'una persona estudiant i repassant un llibre
Aquests cursos t'avalen per accedir a treballs amb sous per sobre dels 2.000 €. | GETTY IMAGES

Aquests són alguns dels cursos més interessants del SEPE

Dins dels cursos gratuïts en línia del SEPE destaquen algunes temàtiques, com la seguretat a les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) o analista i dissenyadors de programari. A continuació, pots descobrir alguns dels cursos més interessants que pots trobar a Digitalitza't Plus.

Especialista en Seguretat de les TIC

L'especialista en seguretat de les TIC s'encarrega d'avaluar els riscos i fer les proves dels sistemes de processament de dades. L'objectiu és garantir el funcionament de les activitats de processament de dades i de les mesures de seguretat. Dins la plataforma podràs trobar 760 cursos sobre aquesta especialitat i la durada inclou des d'una hora fins a 70.

Analista de Xarxes Informàtiques

Els analistes de xarxes informàtiques s'encarreguen d'investigar, analitzar, dissenyar, provar i recomanar estratègies determinades sobre l'arquitectura i el desenvolupament de xarxes. 

Imatge d'una persona teclejant en un ordinador
Els cursos del SEPE són gratuïts, en línia i enfocats en l'àmbit digital. | GETTY IMAGES

D'altra banda, també gestionen, executen, mantenen i configuren tant equips com programari de xarxes. Així mateix, es preocupen de les tasques de seguiment, de solucionar problemes i optimitzar-ne el rendiment. En aquest cas, hi ha una varietat de més de 700 cursos gratuïts amb durades entre una i 70 hores.

Analista i dissenyadors de programari

Aquests especialistes s'encarreguen d'investigar, analitzar i avaluar totes les necessitats d'aplicacions de programari i dels sistemes operatius, tant els que ja n'hi ha com els nous. També dissenyen, desenvolupen, proven i mantenen les solucions de programari per atendre-les. En aquest cas, hi ha 125 cursos sobre aquesta temàtica i l'avantatge és que s'imparteixen completament en línia

Dissenyadors gràfics i multimèdia

Els especialistes en aquest tema s'encarreguen de dissenyar els continguts visuals i audiovisuals per millorar la comunicació amb mitjans impresos, electrònics, digitals, etc. En aquest cas, hi ha un total de 644 cursos gratuïts que es poden dur a terme en menys de 5 hores per aconseguir el teu certificat. De nou, et pots apuntar a la plataforma Digitalízate Plus.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!