Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sant Jordi

Com serà la Diada de Sant Jordi a les quatre capitals catalanes

La Diada recupera la normalitat prepandèmica

Aquest dissabte torna una de les festes més emblemàtiques de Catalunya, la Diada de Sant Jordi. Es tracta d'un dia molt important per a tots els catalans i les catalanes i molt especialment per als amants de la cultura i la lectura.

En els darrers anys, aquesta festivitat ha estat marcada per la pandèmia del coronavirus, la qual no ens va permetre gaudir-la amb total llibertat.

Enguany, però, el panorama davant el virus ha fet un gir de 180 graus i ja s'ha revocat l'última restricció que quedava respecte a aquest, l'ús obligat de la mascareta. Ara només falta que el temps acompanyi perquè tot surti rodó.

D'aquesta manera, amb motiu de la festa del patró de Catalunya, volem fer un breu repàs de com està organitzada i com serà o, si més no, com es preveu que sigui la celebració a les diferents províncies catalanes.

Barcelona

La Diada recupera la normalitat prepandèmica amb la creació d'una superilla literària en ple centre de la ciutat comtal. Aquesta estarà situada entre la Diagonal i la Gran Via i els carrers de Balmes i de Pau Claris.

Així, hi haurà espais amb parades diferenciats per als professionals i per a les associacions i els llibreters i els floristes disposaran de zones en exclusiva localitzades en diversos punts de la ciutat.

Girona

L'Ajuntament de Girona, d'acord amb el gremi de llibreries de la ciutat, ha decidit traslladar la fira mercat de Sant Jordi al Palau Firal.

Inicialment, les parades s'havien de situar a l'esplanada de la Copa i al passeig de la Devesa, com l'any passat, però han resolt canviar la ubicació per la previsió de pluja d'aquest dissabte.

L'horari d'obertura al públic serà de 9 a 21 hores i l'entrada serà gratuïta. L'accés es farà per la porta del passeig de la Devesa.

A la planta baixa, s'hi ubicaran les parades del sector professional del llibre i la rosa i, a la primera planta, hi haurà les entitats sense ànim de lucre, els centres escolars i els partits polítics.

Lleida

La Rambla Ferran de la ciutat serà, com cada any, el centre de la Diada de Sant Jordi, juntament amb la Plaça Sant Joan, on estaran ubicades totes les parades de les entitats.

Pel que fa a la venda de llibres i roses, les paradetes estaran situades a l'Avinguda Francesc Macià on, a més, l'Escola d'Art Leandre Cristòfor hi situarà un 'photocall'.

L'Ajuntament de Lleida també se suma a la celebració instal·lant un estand a la Plaça de la Paeria, on tothom qui vulgui serà obsequiat amb un nou volum de la col·lecció municipal 'Escata de drac'.

Tarragona

La ciutat situarà l'epicentre de la jornada a la Rambla Nova de la ciutat, on es concentraran totes les parades, tant de llibres com de roses, perquè els ciutadans gaudeixin de la festa tal com es mereixen.

A més, la festa culminarà amb l'actuació castellera de les quatre colles de la ciutat: els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

Com a novetat, enguany l'actuació estrena format.