El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, ha insistit aquest dijous a través d'una reunió telemàtica que se segueix estant en fase d'emergència per la pandèmia del coronavirus: «És cert que el nivell de contagis no és el mateix del que teníem, però també hem vist que aquesta percepció pot canviar d'un dia per l'altre perquè els brots no avisen».
Noves funcions de l'Atenció Primària
Al llarg de la reunió, on han participat els alcaldes i alcaldesses de la comarca del Maresme, Fernández ha explicat també les noves funcions que ha assumit l'Atenció Primària arran de la pandèmia. Entre aquestes, s'inclou l'atenció mèdica a les residències per a gent gran, la realització de proves PCR a tots els pacients amb símptomes compatibles i el seguiment dels contactes de forma coordinada amb Salut Pública.
Salut recorda que seguim en emergència i adverteix que la segona onada de la #COVID__19 es pot avançar.
Cal no relaxar-se i mantenir les mesures de seguretat.
les alcaldies del #maresme s'han reunit avui amb @delgovbarcelona, @julifernandez i @icsmaresme
pic.twitter.com/HoCfP9aG0d— CC Maresme (@ccmaresme) July 9, 2020
L'exalcalde de Sabadell ha detallat que s'estan destinant més recursos econòmics i reforçant nous canals com l'atenció telemàtica, telefònica i sobretot l'atenció domiciliària per aquelles persones més vulnerables. «L'objectiu és cobrir les necessitats dels pacients i garantir l'accessibilitat de tothom al sistema», ha explicat.
Reforços als CAP
La gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord de Barcelona, Anna Aran, ha recordat que el Govern destinarà 7,7 milions d'euros per reforçar el personal dels centres d'atenció primària (CAP) durant els mesos d'estiu. A més a més, ha anunciat que durant la tardor es destinaran ni més ni menys que 20 milions d'euros més. És llavors quan s'espera que arribi una segona onada del virus, per la qual cosa cal estar preparats.
Aran ha volgut insistir en la necessitat de monitoritzar els tres grups de població: persones vulnerables, joves i col·lectius amb risc d'exclusió social. Durant la reunió s'ha explicat que la convivència del coronavirus amb altres malalties fa necessari innovar en l'atenció a la comunitat, i que és necessària una atenció «segura, innovadora, proactiva i resolutiva».