La consellera Alba Vergés, durant una roda de premsa

Seriós avís del Govern sobre l'emergència sanitària que viu Catalunya

L'Atenció Primària ha assumit noves funcions arran de la pandèmia

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, ha insistit aquest dijous a través d'una reunió telemàtica que se segueix estant en fase d'emergència per la pandèmia del coronavirus: «És cert que el nivell de contagis  no és el mateix del que teníem, però també hem vist que aquesta percepció pot canviar d'un dia per l'altre perquè els brots no avisen». 

Noves funcions de l'Atenció Primària

Al llarg de la reunió, on han participat els alcaldes i alcaldesses de la comarca del Maresme, Fernández ha explicat també les noves funcions  que ha assumit l'Atenció Primària arran de la pandèmia. Entre aquestes, s'inclou l'atenció mèdica a les residències per a gent gran, la realització de  proves PCR  a tots els pacients amb símptomes compatibles i el seguiment  dels contactes de forma coordinada amb Salut Pública. 

L'exalcalde de Sabadell ha detallat que s'estan destinant més  recursos econòmics i reforçant nous canals com l'atenció telemàtica, telefònica i sobretot l'atenció domiciliària per aquelles persones més vulnerables. «L'objectiu és cobrir les necessitats dels pacients i garantir l'accessibilitat de tothom  al sistema», ha explicat. 

Reforços als CAP

La gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord de Barcelona, Anna Aran, ha recordat que el Govern destinarà 7,7 milions d'euros per reforçar el personal  dels centres d'atenció primària (CAP) durant els mesos d'estiu. A més a més, ha anunciat que durant la tardor es destinaran ni més ni menys que  20 milions d'euros més. És llavors quan s'espera que arribi una  segona onada del virus, per la qual cosa cal estar preparats. 

Aran ha volgut insistir en la necessitat de monitoritzar els tres grups de població: persones vulnerables, joves i col·lectius amb risc d'exclusió social. Durant la reunió s'ha explicat que la convivència del coronavirus amb altres malalties fa necessari innovar en l'atenció a la comunitat, i que és necessària una atenció «segura, innovadora, proactiva i resolutiva».