Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona

Els serveis socials de Tarragona atenen més de 5.500 persones fins al mes de maig

Les atencions bàsiques es van multiplicar des de la implementació de l'estat d'alarma

Imatge de la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona
L'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, en una imatge d'arxiu | Àngel Ullate

L'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) ha atès un total de  5.517 famílies durant els mesos de gener a maig de 2020, una xifra molt superior a la d'anys anteriors i que es va disparar des que a mitjans de març es va declarar l'estat d'alarma a causa de l'emergència sanitària. Les dades les ha fet públiques aquest dilluns l'Ajuntament de Tarragona, i també confirmen l'augment significatiu de les atencions a col·lectius vulnerables com la  gent gran  en aquest període.

La consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, s'ha fet ressò «del gran augment que ha tingut la demanda ciutadana de serveis socials», amb vora les 600 atencions al mes de febrer i més de 2.000 al mes de maig. «Principalment, treballem per tal de garantir l'abastiment d'aliments o ajuts d'urgència a les persones més vulnerables», ha detallat l'edil. «Serveis sempre essencials», assegura, com són l'alimentació, ajuts per als  lloguers, llum, aigua, gas o medicaments.

700 famílies truquen per primera vegada a la porta dels serveis socials de Tarragona en aquest 2020

Les dades de l'Institut Municipal tampoc obvien que prop de 700 d'aquestes famílies que han requerit atenció mai havien acudit als serveis socials, la majoria de les quals s'hi han adreçat a partir de l'abril. La consellera ha destacat també «el gran esforç del personal municipal que va assumir aquest repte», una tasca que s'ha dut a terme amb importants reforços a l'àrea dels serveis socials de l'Ajuntament de Tarragona.

Serveis Socials també ha detallat que està fent seguiment a distància a un total de 917 usuaris, als quals truquen cada setmana per tal d'identificar «si s'escau, situacions de risc o vulnerabilitat» per tal de prendre-hi mesures «immediatament» en cas de detectar mancances essencials. També ha crescut el nombre de famílies que han sol·licitat la rebuda d'àpats a domicili amb prop de 40 nous requeriments, que fa ascendir el volum total de beneficiaris a 111 famílies de la ciutat.