Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Personal sanitari pren mostres a un treballador del polígon de Sant Quirze del Vallès per fer un test d'antígen

Set símptomes per conèixer si has passat el coronavirus sense saber-ho

Una part important de la població s'ha contagiat de la Covid-19

Avui dia, les proves diagnòstiques del coronavirus estan lluny del nostre abast i només es poden fer en centres sanitaris. Malgrat que estem molt lluny d'aquells dies en què l'escassetat de recursos feien impossible una ràpida detecció del virus, actualment encara hi ha moltes persones que es contagien sense tenir-ne coneixement. Cal recordar que hi ha molts pacients que cursen la malaltia de manera asimptomàtica, és a dir, sense mostrar cap símptoma del virus.

Aquests no són casos aïllats, ja que un gran percentatge de la població que ha passat el coronavirus ho ha fet de manera asimptomàtica. Segons una estimació dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC), fins a un 40% de les persones que passa la malaltia no presenta cap símptoma.

Com saber si has passat el coronavirus sent asimptomàtic?

Després de més d'un any de pandèmia, hi ha moltes persones que encara no s'han fet cap prova diagnòstica del virus i, per tant, no poden tenir constància si han passat o no la malaltia. La manera més ràpida, eficaç i senzilla per a detectar el virus és mitjançant una PCR o un test d'antígens, mentre que per saber si has tingut la Covid-19 sent asimptomàtic s'ha de fer un test serològic, que detecta la presència d'anticossos.

Davant aquesta situació, molts pacients no tenen més remei que estar atents al seu organisme a la recerca de possibles seqüeles que puguin fer-los sospitar d'haver tingut el coronavirus, ja que els asimptomàtics sí que poden manifestar uns certs símptomes a posteriori. Segons ha recollit el portal 'Infobae' després de consultar a diversos experts, aquestes són les set seqüeles més comunes en les persones asimptomàtiques que han cursat el virus.

  • Refredat: a diferència del refredat comú, el del coronavirus pot anar acompanyat de dificultat extrema per a respirar, mal de cap o símptomes gastrointestinals.
  • Dolor al pit: segons un estudi publicat a la revista mèdica 'Jama Cardiology', un 78% de pacients ha presentat alguna anomalia cardíaca sense patologies o una cosa prèvia.
  • Tos persistent: a diferència de la tos d'un refredat, es tracta d'una tos seca, sense flegma, que presenten com a seqüela fins a un 43% de les persones amb coronavirus, segons les dades del CDC.
  • Fatiga o cansament: es tracta de la seqüela més comuna del coronavirus, encara que també pot associar-se a altres patologies, per la qual cosa és important que vagi de la mà d'altres símptomes comentats per a vincular-se al virus.
  • Pèrdua de cabell: no és la seqüela més comuna i hauria d'anar unida a altres símptomes perquè sigui indicador d'haver tingut el virus.
  • Conjuntivitis: és una infecció molt comuna que resulta complicada associar amb el coronavirus sense tenir altres indicis.
  • Pèrdua del gust i l'olfacte: és el símptoma que més ha transcendit des que va començar la pandèmia, ja que pot ser persistent i allargar-se en el temps.