Pla mitjà on es poden veure mossos d'esquadra demanant el certificat laboral per circular al punt de control dels Alamús

Mossos i policies locals han posat 1.240 multes la darrera setmana per no portar el cinturó de seguretat

A banda de les sancions, no respectar-ho agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals de Catalunya han posat una mitjana de 177 multes i 115 denúncies al dia per no portar el cinturó durant una campanya policial preventiva d'ús de sistemes de seguretat que han dut a terme del 28 de setembre al 4 d'octubre. S'han imposat 1.405 denúncies de les quals el 88,26% corresponen al cinturó de seguretat (1.240 sancions), el 7,81% al casc (110 sancions) i el 3,93% a SRI (55 sancions). Pel que fa a les denúncies de cinturó, en una majoria de casos, el 65,16 %, es va denunciar al conductor del vehicle (808 sancions), mentre que en el cas dels acompanyants es van imposar 288 denúncies (23,23%) i pel que fa als ocupants de seients posteriors van ser multades 144 persones (11,61%).

No utilitzar els sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament, a banda d’implicar una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir, agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes, segons informa el Servei Català de Trànsit.

Risc d'atemptat terrorista alt

Paral·lelament, una circular interna dels Mossos d'Esquadra valora «a l'alça» el risc d'atemptat terrorista a Catalunya, després dels episodis recents de França i Àustria, segons ha avançat 'Nació Digital' i ha confirmat l'ACN. La circular demana fer-ne difusió als agents dels escamots i indica que el 'modus operandi' més probable és un atac protagonitzat per una sola persona o un grup reduït d’autors, amb armes blanques o de foc o fent servir vehicles per provocar atropellaments.

No descarta, a més, l’ús de dispositius explosius improvisats, especialment en accions amb armes de foc, que els autors podrien portar a sobre com cinturons o armilles explosives. Per tot plegat demana augmentar l'alerta sobretot als llocs de «principal concurrència pública».

La circular considera «probable» que alguna persona radicalitzada pugui fer algun tipus de proclama o reivindicació favorable a les accions de França i Àustria a través de les xarxes socials i subratlla que en dies previs al succés de Viena ja es va detenir una persona que va enaltir l’assassinat de la víctima del primer atac a França, un professor d'història.