Una capital espanyola, prop del confinament de la Fase 1

Segons dades oficials, s'ha detectat una transmissió comunitària en quatre dels cinc barris que conformen el districte de la ciutat

Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus
Per culpa de l'augment de casos a Sevilla, es podria tornar a la fase 1 a alguns barris del Polígono Sur | CatalunyaDiari

El coronavirus sembla descontrolat en diversos llocs d'Espanya, i un dels focus més delicats es troba a Sevilla, més concretament al Polígono Sur, els barris del qual que conformen aquest districte estan passant per moments molt crítics. Tant és així que no es descarta el confinament de diversos barris en fase 1.

De fet, ja s'ha estipulat que el districte es troba enmig d'una transmissió comunitària, per la qual cosa es remenen mesures de contenció vírica severes, com ara l'ajornament de l'inici del nou curs escolar o la limitació de mobilitat.

Jaime Bretón, comissionat del Polígono Sur, ha afirmat al mitjà 'Diario Sur' que després d'haver mantingut una reunió amb representants de la Junta i de l'Ajuntament, s'ha acabat per considerar la situació com a greu. Segons les dades aportades, s'ha detectat una transmissió comunitària en quatre dels cinc barris que conformen el districte, dels quals els més perjudicats són Murillo i Martínez Montañés, tal com apunta el citat mitjà. Ara com ara, afegeixen, l'únic barri lliure de transmissió comunitària de tot el districte és Paz y Amistad.

La detecció de coronavirus entre la població del districte multiplica per quatre la de tota la ciutat. Segons 'Diario Sur', en els últims 14 dies a Sevilla capital s'han detectat 80 casos per cada 100.000 habitants. En Polígono Sur la xifra augmenta de manera considerable, en haver-se detectat en el mateix període 344 contagis per cada 100.000 habitants.

En l'actualitat hi ha 97 casos positius de coronavirus detectats mitjançant proves PCR. 13 d'ells es troben hospitalitzats i dos presenten estat molt greu. A més, una persona ha mort a causa del virus. Però hi ha una altra cosa que preocupa, i molt, a les administracions: l'edat mitjana de contagi.

Segons les dades, l'edat mitjana dels contagis és de 25 a 45 anys. Les proves s'estan duent a terme a l'Hospital Militar i, segons apunten, s'estan desplaçant sanitaris a les llars dels possibles contagiats que no tenen vehicle propi amb el qual acudir al centre sanitari.

Durant la reunió s'han remenat diferents escenaris, però s'ha decidit donar un temps de precaució de 15 dies per a veure com afecten les mesures adoptades per a tractar de frenar la cadena de contagis que hi ha en Polígono Sur. Si la cosa no millora en dues setmanes, no es descarta prendre mesures encara més severes, com tornar a la fase 1 de la desescalada en la zona.

Ara com ara, s'ha suspès el mercat ambulant que es feia tots els dijous i s'ha decidit cancel·lar l'obertura de les escoles en les zones més afectades del districte. Segons ha explicat Bretón, Polígono Sur té vuit col·legis, tres escoles infantils, quatre instituts i un centre d'adults.

«Les dades que s'aportin es valoraran sempre en funció dels nens escolaritzats en cada centre i de la zona que procedeixen», ha manifestat Bretón amb relació a l'informe tècnic que durà a terme Conselleria de Salut i Famílies al costat d'Educació.

Aïllaments mal fets i reducció de mobilitat

Segons s'ha detectat, un dels punts més importants és que es porti a cap un correcte aïllament, ja que no s'està realitzant prou bé. En estar en aïllament, una persona ha de romandre en una habitació del domicili, evitant al màxim el contacte amb qualsevol altra persona, però això no ocorre tant com deuria. És per aquest motiu que es demanarà a entitats que realitzin un seguiment dels confinats i aportar-los les indicacions necessàries perquè es dugui a terme de la millor manera possible.

Un altre aspecte en el qual invertiran recursos és a ampliar la xarxa de rastrejadors en la zona, de manera que si es percep que algú s'està saltant el confinament li pugui arribar una prevenció. I si, malgrat això, seguís amb la mateixa actitud, se sol·licitarà la intervenció policial.

La reducció de la mobilitat és una altra de les mesures que es prendran per a tractar de frenar l'epidèmia de contagis en el districte. Es tractarà d'extremar les precaucions a cultes religiosos, de tal manera que no es produeixin contagis massius entre els assistents, així com es reduiran al màxim els desplaçaments.


Comentaris

envia el comentari