Fernando Simón en primer pla amb les banderes espanyola i europea al darrere

Fernando Simón: «El 13% de casos de coronavirus del total de l'Estat es detecten a Catalunya»

«El 30% dels casos es diagnistiquen a Madrid», ha dit l'epidemiòleg

Catalunya continua preocupant. Havent entrat a un setembre que ha de ser clau, Fernando Simón ha comparegut en roda de premsa per valorar, de nou, les xifres de la pandèmia a Espanya. I en aquest punt, l'epidemiòleg ha explicat que Catalunya té una gran incidència en aquest aspecte, ja que registra el «13% de casos de coronavirus». També ha explicat que Madrid es manté al capdavant de la lluita contra la Covid-19 i manté el 30% dels contagis a nivell estatal. 

El Ministeri de Sanitat ha registrat 8.8.959 nous positius i 40 morts més per covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats dimecres. Segons l'últim informe, publicat aquest dimecres, hi ha hagut 488.513 casos confirmats per proves diagnòstiques des que va començar la pandèmia.

Madrid continua encapçalant els contagis

Madrid continua encapçalant les noves infeccions i acumula 133.656 positius, 14.066 en els últims set dies. Per darrere de Madrid se situa Catalunya, que registra en total 113.569 casos per proves diagnòstiques, 5.714 en els darrers set dies.

En relació amb Madrid, aquest passat dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va admetre que al seu executiu li preocupa «l’estat de la salut pública i l’evolució de l’epidèmia a Madrid». El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, havia posat de manifest que «una gran part dels diagnòstics i de les defuncions es deuen a una sola CCAA: la Comunitat de Madrid». La presidenta de la Comunitat de Madrid va criticar després el que qualifica «d’acarnissament». 

En una entrevista a la Cadena Ser, Sánchez va retreure a algunes CCAA –sense citar explícitament Madrid- el «relaxament» en el rastreig de casos, i va assegurar que si Fernando Simón es pronunciava d’aquesta manera respecte a Madrid, era perquè «preocupa» la seva situació.