Apareix 6 mesos després: El símptoma que et pot dir si tens (o has tingut) la Covid-19

El centre de malalties infeccioses japonès va seqüenciar els gens del virus, en el qual detecta dotze mutacions

Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Bellvitge
'The Lancet' ha publicat un estudi que confirma que tres de cada quatre malalts de Covid-19 pateix un símptoma al cap de 6 mesos | Hospital de Bellvitge

L'inici d'enguany ha estat tumultuós per la incidència del coronavirus en els festejos familiars, així com l'arribada de Filomena a la majoria geogràfica peninsular. La situació pandèmica, que ha provocat pràcticament 2 milions de morts a escala mundial, suma 90 milions de malalts.

En la llista de contagis, Espanya es troba en el novè lloc, amb 2.050.360, i el dècim en defuncions amb 51.874. A les dues onades anteriors cal sumar-li el contagi del cep britànic, el principi de transmissió que sembla més perillós i ha portat a la majoria d'Europa a augmentar les mesures restrictives.

A causa de 'Filomena' l'aeroport de Victoria es postula com a solució per a rebre més de 350.000 dosi de les vacunes creades per Pfizer i BioNTech, com a alternativa a Barajas, que continua experimentant restriccions.

6 mesos amb el virus

Segons un estudi publicat per 'The Lancet', tres de cada quatre malalts per Covid ha patit almenys un símptoma després de sis mesos de sofrir el patogen. La publicació científica sol·licita a les organitzacions internacionals una recerca que aclareixi les possibles conseqüències a llarg termini que pot causar el virus.

Els més recurrents són la fatiga o la feblesa muscular. A més, depenent del grau de gravetat que hagi pogut sofrir un pacient, també augmenten les possibilitats de patir complicacions toràciques o de caràcter respiratori.

El centre de malalties infeccioses japonès va seqüenciar els gens del virus, en el qual detecta dotze mutacions. Fent, així, una crida a la cautela, va aclarir que de moment és difícil determinar el grau d'infecciositat, els seus possibles efectes sobre les proves existents o les vacunes emprades.

El Japó ja ha confirmat aquesta variable a l'Organització Mundial de la Salut i ha situat el nombre d'afectats per ceps recents en 34. Tres d'ells a escala nacional, dos a causa d'una persona provinent del Regne Unit.

És cert que alguna cosa guarden en comú de moment tots els ceps descoberts en el seu major grau de contagi, encara que en cap d'ells s'ha confirmat una major mortalitat. A Espanya, la mutació genètica que més ha afectat la població és la britànica, que en algunes zones ha deslligat el caos i amb algunes localitats s'ha encebat en aquestes dates.


Comentaris

envia el comentari