El símptoma en nens que ha de fer saltar les alarmes a casa un cop tornin a classe

És una advertència de la Societat Catalana de Pediatria

Mans d'un nen dibuixant sobre un paper
Els infants de risc s'han de quedar a casa i no poden anar a l'escola  | PIXABAY

La febre en els nens ha de fer encendre les alarmes als pares i mares com un símptoma del coronavirus. Així ho assenyala la Societat Catalana de Pediatria, just el dia que el Procicat ha anunciat que per un mal de coll o un refredat nasal els nens poden anar a l'escola.

La membre de la junta directiva de la Societat Catalana de Pediatria, Anna Gatell, en una entrevista a Rac1 detalla que és difícil elaborar una llista clara de símptomes de Covid-19 en els infants, perquè la majoria són asimptomàtics, però que la febre a partir de 37 graus i mig acostuma a ser la manifestació més habitual. «Això no vol dir que si un nen té només mal de coll no pot tenir la Covid-19, també hem tingut algun cas de PCR positiva. Però la febre és el símptoma clínic més freqüent», indica Gatell.

El pròxim dilluns 14 de setembre és el dia de la tornada a l'escola. Els alumnes s'hauran de quedar a casa si tenen febre, tos, dificultat per respirar, fatiga, dolors musculars i mal de cap, vòmits o diarrea o pèrdua de l'olfacte o gust. També si un refredat o mal de coll va acompanyat d'algun d'aquests símptomes. 

 

Els infants de risc s'han de quedar a casa

Malgrat que la represa del curs escolar alguns alumnes s'hauran de quedar a casa. Els infants de risc, a causa de les seves malalties prèvies, no podran anar a l'escola. Es tracta de nens i nenes amb cardiopaties greus i malalties pulmonars cròniques. Són casos molt poc freqüents i per aquest motiu els pediatres creuen que s'han de quedar a casa.

«No hi ha més nens amb malalties cròniques perquè no puguin anar a l'escola. Hi ha els de cada any, no més. Hem vist que no augmenta més el risc que s'infectin amb la Covid-19», explica la directiva de la Societat Catalana de Pediatria, Anna Gatell. Finalment, la directiva assenyala que per la majoria de nens amb malalties cròniques és segur anar a l'escola sempre que es mantinguin les mesures d'higiene i seguretat establertes.


Comentaris

envia el comentari