Simulen tot el que veu un pacient de coronavirus abans de morir

Un metge nord-americà publica un vídeo en què l'espectador pot sentir i veure el mateix que un pacient de Covid-19 abans de morir

Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Bellvitge
Un metge nord-americà mostra gràficament l'últim que veu un pacient de Covid-19 abans de morir  | Hospital de Bellvitge

La Covid-19 ha deixat fins ara 1,44 milions de morts a escala mundial. A Espanya, des que es va donar la veu d'alarma al març, les dades totals reflecteixen gairebé 44.700 defuncions i 1,63 milions de persones contagiades de Covid-19. Tot i que els mitjans de comunicació reiteren en tot moment que és molt important seguir les normes sanitàries per frenar aquesta pandèmia mundial, encara hi ha gent que s'ho pren a la lleugera.

 

La desesperació, junt amb l'esgotament físic i mental, s'apodera dels sanitaris, que tracten amb una gran quantitat de casos positius que arriben cada dia als hospitals de les diferents ciutats del món. És per això que hi ha professionals del món de la medicina que han decidit fer campanyes de conscienciació.

«No vull ser l'última persona que vegin els teus ulls espantats»

És el cas del metge nord-americà Kenneth Remy, que treballa en l'estat de Missouri. El sanitari s'ha convertit en un altre dels rostres visibles dels professionals que aporten el seu granet de sorra en els centres sanitaris i que expliquen al món la cara més cruel del Sars-Cov-2.

 

Kenneth Remy ha realitzat un vídeo que ràpidament s'ha fet viral en xarxes socials per la seva cruesa. El doctor mostra què és l'últim que veu un pacient de Covid-19 abans de morir. Com bé relata el sanitari, precisament no és la cara dels seus familiars, ja que la gran majoria no pot acomiadar-se dels seus éssers estimats. L'últim que veuen abans d'anar-se'n és la cara del metge, un tub i una llum. «No vull ser l'última persona que vegin els teus ulls espantats», diu el metge.

 

En el vídeo que ha gravat, el sanitari explica pas a pas els últims segons de vida d'un pacient de coronavirus. Per a això, s'ha servit de la tècnica de càmera subjectiva a través de la qual els espectadors veuen el mateix que veu el pacient.

«Això és el que veus quan respires 40 vegades per minut i tens un nivell d'oxigen que està molt per sota de 80. Així és com es veurà. Espero que els últims moments de la teva vida no es vegin així», recalca el metge al vídeo. A més, anima als espectadors a seguir les mesures sanitàries imposades per l'OMS perquè és l'única manera d'evitar aquesta situació.

 

«Això és el que veuràs a la fi de la teva vida si no comencem a fer servir mascaretes quan estem en públic, quan no practiquem el distanciament social, quan no ens rentem les mans amb freqüència. T'ho prometo. Això és el que veuran la teva mare, el teu pare o els teus fills quan contreguin la malaltia de Covid-19. Això és seriós», ha manifestat el professional.

 

El doctor Kenneth Remy assegura que per molt incòmoda que resulti la mascareta, és pitjor encara el que sentirà el pacient quan entri per la porta de l'hospital. «Portar mascareta no és tan incòmode com tenir un tros de plàstic a les vies respiratòries», ha assegurat el sanitari.

El cas que va commoure l'equip del doctor

El doctor nord-americà de Missouri assegura al mitjà de comunicació britànic, BBC, que el motiu que el va empènyer a realitzar aquest vídeo va ser el terrible xoc que va patir el seu equip sanitari després de la mort d'un pacient de Covid-19. «Vaig haver d'atendre un pacient que estava intubat. Em va demanar si podia dir-li als seus familiars que els estimava, perquè em va dir: 'No crec que sobrevisqui'. I tenia raó. Posteriorment va morir», explica Kenneth Remy a BBC.

 

«Una de les nostres millors infermeres estava esgotada i vaig poder veure que la mort d'aquest home l'havia afectat molt. Llavors vaig agafar un laringoscopi i un tub endotraqueal i vaig entrar en una habitació i, d'improvís, vaig fer aquest vídeo», assenyala el doctor. El vídeo va ser publicat a Twitter i va córrer com la pólvora. Kenneth Remy va tractar d'enviar un missatge a la societat el més fidel a la realitat possible.

 

El relat del professional, a més de formar part de la campanya de conscienciació social que recorre el món, suposa una advertència ferma per als que encara els costa creure en la necessitat de respectar la distància social i l'ús obligatori de la mascareta.

 

Informa't més sobre el coronavirus:

- El risc de rebrot per coronavirus baixa 22 punts a Catalunya en les últimes 24 hores

- Els dies que la vacuna tardarà a ser realment efectiva contra el coronavirus

- Revelen una altra conseqüència del coronavirus: afecta la boca


Comentaris

envia el comentari