YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El sindicat ASPEC-SPS demana ajornar dues setmanes la reobertura de les escoles

Consideren que seria una «irresponsabilitat» reobrir els centres educatius el proper dilluns

Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona
El sindicat ASPEC-SPS demana ajornar dues setmanes la reobertura de les escoles | ACN

El sindicat ASPEC-SPS creu que seria una «irresponsabilitat» reobrir els centres educatius el proper dilluns i per això ha demanat l'ajornament de la represa del curs durant dues setmanes. L'organització ha considerat que reobrir els centres en l'actual situació de l'epidèmia a Catalunya «posa en perill la salut de l'alumnat, del professorat i de la societat en general». 

Consideren que obrir l'11 de gener és una «irresponsabilitat culpable»

ASPEC ha afirmat que per «precaució i responsabilitat» s'hauria d'ajornar l'inici del segon trimestre de manera presencial. «Mantenir l’obertura dels centres l’11 de gener és una irresponsabilitat culpable», ha manifestat.

D'altra banda, ha reclamat al Departament d'Educació «tots els mecanismes de prevenció» per garantir la seguretat de les oposicions previstes per aquest dissabte i que es desconvoquin si no és així.

El govern diu que les escoles obriran «seguríssim»

Les escoles obriran dilluns «seguríssim» . Així ho ha manifestat la consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista concedida a RAC1, en la que malgrat assegurar amb totes les garanties que les classes tornaran el dia que estava previst, també ha afirmat que la situació actual no és «exactament la mateixa». En aquest sentit, Vergés ha explicat que, com que hi ha més casos a la comunitat, «hi haurà més casos a les escoles que s'hauran de gestionar».

La consellera de Salut ha anat un pas més enllà, i ha afirmat que la situació és «preocupant», fins al punt de no descartar del tot la possibilitat d'aplicar un confinament domiciliari si fos necessari: «Mai hem descartat res». Amb tot, el conseller d'Interior s'ha pronunciat després sobre aquesta qüestió, afirmant que un confinament és «inviable» jurídicament.

La Societat Catalana de Pediatria, a favor de la reobertura de les escoles

La Societat Catalana de Pediatria coincideix amb la postura del Govern respecte a la reobertura de centres escolars, i per aquest motiu ha manifestat «tot el suport» a l'hora d'aconseguir mantenir les escoles obertes. Segons han afirmat des de la Junta Directiva, «l'evidència actual i les publicacions científiques que hi ha fins al moment així ho avalen», i està demostrat que la transmissió dins del nucli familiar és molt més alta que a l'interior de les aules. 


Comentaris

envia el comentari