ÚLTIMA HORA

➡ El TSJC manté provisionalment la convocatòria d'eleccions a Catalunya per al 14-F

Els sindicats demanen al Govern una prestació econòmica per als pares obligats a fer quarantena

De moment, la Generalitat no ho contempla

Una mare que porta mascareta acompanyada dels seus dos fills
Actualment el Govern només es planteja atendre aquesta situació en els casos de vulnerabilitat   | Europa Press

Els sindicats UGT i CCOO de Catalunya han reclamat aquest dimarts al Govern de la Generalitat una prestació econòmica per als pares que no puguin anar a treballar per haver de fer quarantena mentre no hi hagi una cobertura legislativa per part de l'Estat. Ho han avançat els secretaris generals d'aquestes organitzacions, Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CCOO) després d'una reunió amb la patronal i el Govern.

Asseguren que han sortit «decebuts» perquè segons ells el Govern només es planteja atendre aquesta situació en els casos de vulnerabilitat. En la reunió han participat el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller d'Educació, Josep Bargalló; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

 

Prestació de la Generalitat

Pacheco ha explicat que han demanat al Govern abordar la problemàtica amb competències pròpies i no només esperar a la modificació en el marc de les baixes laborals de la Seguretat Social. «Hem fet la proposta que, abans que tinguem resolta a nivell estatal aquesta situació, si algun dia es resol, fem el pacte sobre una prestació que d'una manera directa i amb recursos propis de la Generalitat arribi a tots els pares i famílies afectades», ha assenyalat Pacheco.

D'altra banda, ha recordat que segueixen exigint al Govern que resolgui «d'una vegada per totes» la modificació normativa per poder donar la cobertura per aquests casos de quarantena mitjançant una baixa laboral. 

Camil Ros ha defensat que plantejar en el marc de la taula de diàleg social que hi hagués una cobertura econòmica mentre no hi hagi la cobertura legislativa per part de l'Estat és una qüestió «absolutament raonable» i ha lamentat que es contempli aquesta proposta només en el marc de la vulnerabilitat.

«El que volíem és fer un acord global, perquè les patronals i els sindicats demanem conjuntament al Govern de l'Estat la modificació per baixa IT però al mateix temps donem seguretat a la gent i, mentre no es produeixi, els ciutadans tinguin una cobertura. Demanem això i com estudiar-ho, però no ha pogut fer», ha afegit Ros.

 

El missatge de les patronals

El president de Pimec, Josep González, ha explicat que la petició de modificació normativa per poder donar cobertura a través de la Seguretat Social a persones que hagin d'estar a casa per casos d'infecció o quarantena dels fills «ha avançat relativament poc perquè s'ha posat sobre la taula altres derivades que no estaven consensuades».

«Això ha fet que es freni una mica aquesta decisió. No és que estiguem en desacord, no estava previst que es produís, no s'ha pogut consensuar aquesta petició que, de consensuar-se, suposa que la intenció és que vagi a Madrid. No s'ha pogut arribar a aquest acord», ha afegit.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha recordat que des de la patronal ja estaven d'acord que els pares que per motius de confinament hagin de fer quarantena rebin una prestació a través d'una incapacitat laboral transitòria per la Seguretat Social. «Dic clarament que estem totalment a favor en el posicionament de la Generalitat en el sentit que efectivament la prestació pot anar a càrrec de la Seguretat Social i que totes les persones no perdin part del seu salari», ha assegurat.


Comentaris

envia el comentari