Els sindicats demanen tancar la unitat de platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona per l'augment del brot

Els sindicats demanen explicacions i mesures més estrictes per evitar una propagació del brot

Imatge de dos policies del dispositiu del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la platja del Bogatell
Els sindicats demanen mesures més estrictes i urgents per evitar la propagació dins de la unitat | Catalunya Diari

Salten les alarmes a la Guàrdia Urbana de Barcelona: Ja s´ha detectat el tercer cas positiu a la unitat de platges d'aquest cos policial barceloní. El sindicat majoritari a la Guàrdia Urbana, el Sindicat d'Agents de Policia Local (SAPOL) exigeix a l'Ajuntament que tanqui la unitat afectada, ja que s'han confirmat tres positius en només quinze dies. 

A més, el sindicat denuncia que hi ha un total de 8 agents aïllats, a banda dels tres que han estat diagnosticats com a positius, del total de 90 que conformen la unitat de platges. 

El SAPOL s'ha mostrat d'allò més crític contra la gestió que s'està duent a terme per part de l'Ajuntament sobre aquesta qüestió. A més, pregunten que «a què esperem per tancar la unitat?». 

Altres mesures: torns amb patrulles fixes

D'altra banda, un altre dels sindicats de la Guàrdia Urbana, CSIF, denunciarà davant la Inspecció de Treball aquesta situació. Creuen que des de l'Ajuntament no estan donant les eines suficients per a poder prendre unes mesures de prevenció i de seguretat òptimes per tal d'evitar més contagis entre els companys. 

De fet, una de les mesures que demana el CSIF és que s'implementin torns de patrulles fixes, de manera que, en cas de donar-se un positiu, no sigui necessari l'aïllament de tantes persones alhora. 

Pel que fa a l'Ajuntament de Barcelona, per la seva banda asseguren que s'estan fent proves serològiques als treballadors periòdicament per tal de controlar aquests brots. L'última es va fer el passat dissabte, que va ser on es va poder detectar aquesta tercera persona positiva en Covid-19.

La Guàrdia Urbana de Barcelona, en alerta: augmenta el brot

El passat divendres es detectava el segon agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que donava positiu en coronavirus. Per ser més exactes, també es tracta d'un membre de la unitat de platges, la mateixa que el policia que ja va donar positiu a principis d'aquesta passada setmana. Tot i això, fonts municipals asseguren que poden no provenir d'un mateix focus, ja que presenten algunes diferències.

Segons publicava 'Tot Barcelona', el cas del primer agent a ser detectat com a positiu, va començar a trobar-se malament el passat dia 30 de juliol, però es trobava en període de dies lliures de la feina des del passat dia 27. Els metges de la clínica on va ser diagnosticat com a positiu no van creure necessari aïllar tota la unitat de Guàrdia Urbana, ja que no hi havia tingut contacte des de dos dies abans a tenir símptomes. 

En canvi, el segon agent contagiat hauria estat detectat com a asimptomàtic el dimecres dia 5, i va treballar a la comissaria de l'avinguda Joan de Borbó, a la Barceloneta, els passats dies 3 i 4 d'agost. 


Comentaris

envia el comentari