La Guàrdia Urbana de Barcelona, en alerta: augmenta el brot

S'ha detectat un segon positiu, encara que es creu que no estan relacionats

Agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona
S'ha detectat un segon positiu, encara que es creu que no estan relacionats | Cedida

Se suma un altre agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que dona positiu en coronavirus. Per ser més exactes, també es tracta d'un membre de la unitat de platges, la mateixa que el policia que ja va donar positiu a principis d'aquesta mateixa setmana. Tot i això, fonts municipals asseguren que poden no provenir d'un mateix focus, ja que presenten algunes diferències.

El segon agent és asimptomàtic

Segons publica 'Tot Barcelona', el cas del primer agent a ser detectat com a positiu, va començar a trobar-se malament el passat dia 30 de juliol, però es trobava en període de dies lliures de la feina des del passat dia 27. Els metges de la clínica on va ser diagnosticat com a positiu no van creure necessari aïllar tota la unitat de Guàrdia Urbana, ja que no hi havia tingut contacte des de dos dies abans a tenir símptomes. 

En canvi, el segon agent contagiat hauria estat detectat com a asimptomàtic el dimecres dia 5, i va treballar a la comissaria de l'avinguda Joan de Borbó, a la Barceloneta, els passats dies 3 i 4 d'agost. 

Els dos casos no estan connectats

És per aquest motiu que els companys d'unitat amb els quals sí que ha tingut contacte aquest segon positiu han estat aïllats. Segons publica el mitjà citat anteriorment, també han desinfectat les instal·lacions on havia estat aquests últims dies, les dependències del grup de platges al passeig Marítim de la Barceloneta.

Tenint en compte que els dos positius no han estat en contacte entre ells, els portaveus municipals asseguren que no està clar que aquests dos membres del grup de platges que han donat positiu estiguessin en contacte la setmana passada. És per això que creuen que els dos casos no estan connectats.

Els sindicats denuncien la manca d'informació

Però no només s'ha vist afectada la Guàrdia Urbana, sinó que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha recordat que en la comissaria en qüestió també hi treballen agents dels Mossos d'Esquadra, per això han denunciat mitjançant un escrit, adreçat al Sub-director General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d’Interior, la manca d’informació que tenen els membres del cos.

Toni Castejón, el portaveu de SAP-FEPOL, també ha volgut exposar a Twitter la seva «indignació» per la falta d'informació als agents. Explica que es va informar «molt tard» als guàrdies i a més, «sense un protocol efectiu i real de reacció».

El portaveu detalla que tan bon punt es va saber que hi havia un positiu a la comissaria, cinc dels seus companys van decidir anar al metge per «iniciativa pròpia, explicant el cas», no per cap mena de gestió o protocol intern. A més, Castejón lamenta que de moment ja hi ha cinc agents de baixa, i creu que la xifra «augmentarà» molt.


Comentaris

envia el comentari