Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup d'alumnes fent cua per entrar a l'escola

Els sindicats de professors convoquen vaga el 9 i 15 d’octubre

Reclamen un augment de les plantilles, una reducció de ràtios i una ampliació dels espais educatius

Un grup d'alumnes fent cua per entrar a l'escola
Els professors han convidat la vaga per a demanar un reducció de les ràtios d'alumnes a classe.   | Europa Press

Nou maldecap en l'entorn educatiu català. El Sindicat Professors de Secundària (SPS) i CGT Ensenyament han convocat els professors a fer vaga a principis d’octubre, els dies 9 i 15 d'octubre, per reclamar un augment de les plantilles, una reducció de ràtios i una ampliació dels espais educatius. 

Les peticions sindicals

El sindicat ha signat la petició aquest mateix divendres i la CGT, en aquesta línia, també puja al carro de la queixa per a reclamar millors condicions laborals per als professors durant la pandèmia. Així, el sindicat, que carrega contra la gestió d'Educació, reclama els següents punts:

  • Reducció de ràtios fins a 10-15 alumnes a primària i un màxim de 20 a secundària
  • Increment de plantilles necessari per reduir la ràtio, atenció a la diversitat i de suport als alumnes amb necessistats educatives especials
  • Dotació de personal sanitari a cada centre
  • Substitució dels treballadors vulnerables que no es poden incorporar als centres
  • Dotació de tot el material necessari als centres (mascaretes FFP2 i pantalles facials, gel hidroalcoòlic i termòmetres)
  • Increment dels recursos necessaris per garantir l’aplicació dels protocols de neteja i desinfecció als centres

A aquesta convocatòria, però, no s'hi ha sumat la Unió de Sindicats de Treballadors de L'Ensenyament de Catalunya (USTEC-STEs). Malgrat això, el sindicat va denunciar el passat 23 de setembre la manca de material protector per al professorat català. Tanmateix, no descarta realitzar una aturada en paral·lel més endavant i, a més, asseguren compartir algunes de les peticions anteriors de CGT i ASPEPC, però considera que la data en què es vol realitzar la protesta és precipitada. 

El principal sindicat d'educació a Catalunya reconeix que la gestió del Govern ha estat caòtica i acusa el departament presidit per Bargalló de falta de previsió i de recursos.