Pla general d'alumnes d'una escola fent cua per prendre'ls la temperatura.

Sis escoles tancades a Catalunya aquest dilluns per la Covid-19

Als quatre centres que van haver de tancar la setmana passada, dues escoles de les províncies de Lleida i de Barcelona han tancat avui

Les escoles catalanes han indicat que aquest dilluns, 9 de novembre, hi ha 2.068 grups estables confinats, el que suposa un 2,87% del total confinat, i sis centres tancats per brots de coronavirus, tal com ha assenyalat la conselleria d'Educació de la Generalitat en una actualització de dades a partir del buidatge que cada centre introdueix en l'aplicació 'Traçacovid'.

Paral·lelament, hi ha sis escoles tancades. La Llar d'Infants L'Oreneta de Bolvir, a l'Alt Empordà, va tancar les seves portes el passat dijous, 5 de novembre, mentre que l'Escola Antoni Balmanya de Barcelona, l'Escola Sant Salvador-ZER Montsià de Godall (Tarragona) i la guarderia El Petit Arc de Sant Martí de Terrassa (Barcelona) van tancar l'endemà, el divendres 6.

Dues escoles més tanquen aquest dilluns

Així mateix, avui se sumen a la llista d'escoles tancades a Llar d'Infants L'Estel de Golmés (Lleida) i la Llar d'Infants El Petit Estel de Puig-reig (Barcelona). Aquests centre escolars representen tan sols el 0,12% del total de centres de Catalunya.

Premi d'educació de gènere per a les escoles catalanes

Paral·lelament, l'Institut Català de les Dones (ICD), amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació de la Generalitat, convocarà anualment el Premi Coeduquem les Escoles-Lorena Pérez Garcia per a reconèixer el treball dels centres educatius en les etapes Infantil, Primària i Secundària perquè els alumnes prenguin consciència dels elements que generen desigualtats per raó de gènere i es converteixin en agents de transformació.

A través d'aquest nou premi, l'ICD guardonarà i donarà visibilitat a les bones pràctiques coeducatives i de transmissió dels valors i model d'igualtat de gènere, d'inclusió i d'igualtat d'oportunitats de totes les persones a les escoles catalanes, ha informat aquest dilluns la Conselleria de Presidència en un comunicat.

La presidenta de la ICD, Laura Martínez, ha subratllat que és «de gran importància estratègica» promoure i reconèixer la labor del sector educatiu com a agent socialitzador i motor de canvi de les estructures patriarcals.