Sitges pren acció per prevenir brots de coronavirus

Es faran controls de temperatura, es fixaran punts d'entrada i sortida i serà obligatori utilitzar mascareta

Imatge d'una terrassa d'un restaurant de Sitges, amb un cartell que demana mantenir la distància social, 17/07/2020
Abans d'accedir a l'espai, tots els clients hauran de passar un control de temperatura | Catalunya Diari

Sitges controlaràl'aforament al carrer Primer de Maig, conegut popularment com el carrer del Pecat, la zona d'oci de la ciutat, durant algunes nits d'estiu amb l'objectiu de «garantir la seguretat» de tots els visitants i «evitar aglomeracions» a la via pública. 

A través d'un comunicat publicat a Facebook, el Gremi d'Hostaleria de Sitges i l'Associació de Bars Musicals del carrer del Pecat han indicat que el dispositiu de seguretat es muntarà els divendres i els dissabtes entre les 23.00 i les 3.30 hores. Abans d'accedir a l'espai, tots els clients hauran de passar un control de temperatura. Per altra banda, es fixaran punts d'entrada i sortida amb un carril central i tots els clients hauran de dur mascareta.

Segons detalla l'escrit, la zona d'oci de Sitges tindrà un únic accés per la plaça Indústria i dues sortides, una per la zona del passeig marítim i una altra pel carrer Santa Tecla, amb un únic sentit de circulació. 

Les persones no podran estar aturats al carrer

El carrer tindrà un carril central «ben delimitat» que comunicarà amb totes les terrasses i accessos als bars. Per evitar l'acumulació de gent, el comunicat detalla que les persones que accedeixin al carrer hauran d'estar en moviment i, per tant, només podran estar aturats quan es trobin a la zona de terrasses o a l'interior dels locals.

Segons apunten les diferents associacions de la zona, aquestes mesures fan que el carrer del Pecat de Sitges «es converteixi en un referent en les mesures de seguretat en zones amb gran afluència de persones que desitgin gaudir de l'oci nocturn».

Mesures preses després d'aldarulls la nit de dissabte

La mesura, impulsada també per l'ajuntament i els cossos de seguretat, s'ha implantat després es produïssin diverses baralles al centre de la ciutat durant la matinada del dissabte 11 de juliol, que van acabar amb dos ferits. 

En el mateix comunicat, el Gremi d'Hostaleria de Sitges i l'Associació de Bars Musical del carrer del Pecat han condemnat «enèrgicament» els fets de la setmana passada i han lamentat que la imatge de la ciutat «quedi perjudicada». «La gran majoria de joves que apareixen a les imatges no són clients dels nostres establiments, per tant, volem deixar clar que no representen l'oci nocturn de Sitges» han afegit.


Comentaris

envia el comentari