ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Preocupació màxima a Saragossa: «Ens fa por convertir-nos en Madrid. Està descontrolat»

L'Aragó no deixa de sumar casos positius de coronavirus

Els casos a l'Aragó s'han disparat en els últims dies. | Lanzadigital

La consellera de Sanitat de l'Aragó, Sira Repollés, ha demanat a les persones residents a Saragossa que no surtin de la seva ciutat ni de la seva zona d'influència davant de l'important increment de contagis de coronavirus. En el darrer balanç, el balanç de casos ha sumat 272 nous positius, 175 a la capital, 90 a Osca i set a Terol.

El passat dilluns ja s'havia establert un retrocés a una fase 2 flexibilitzada, però ara han incrementat les mesures davant l'augment de positius. «No es tracta d'un confinament, sinó d'una crida a la responsabilitat de la ciutadania davant l'important augment de casos detectats a la capital des d'aquest dijous».

El doble de contagis

Aquesta situació està omplint de por, sorpresa i ràbia els treballadors dels hospitals saragossans, que, malgrat comptar amb plantes dedicades a pacients amb Covid-19, no han rebut els protocols a seguir si la situació empitjora. «Comença a haver-hi el doble de contagis del normal. La setmana passada va ser al·lucinant, tots els pacients que van donar positiu tenien símptomes», relata una sanitària aragonesa al digital 'El Español'.

«Hi ha molta por que comencin a multiplicar-se els ingressos i això es converteixi a Madrid a principi», expliquen diversos treballadors del servei d'urgències. Aquests sanitaris també explica que a l'Hospital Miguel Servet estan obrint noves plantes destinades a pacients amb coronavirus i que es preparen altres per si fos necessari. Les preocupacions dels metges cada vegada van més enllà perquè «no hi ha gairebé informació».

Les vacances, en l'aire

Els treballadors dels centres tampoc saben si podran gaudir d'uns dies de descans. «No ens han donat dies d'estiu per manca d'infermeres i infermers després de l'any que hem passat treballant més del compte. Així que podrien cancel·lar fins i tot les vacances perquè no hi ha personal per contractar en plantes Covid», relaten.

Tot i que les Urgències estan plenes i l'activitat en elles està en constant increment, no tots els pacients que estan ingressats són a causa del virus. «On s'ha notat més ha estat en els centres de salut», explica un altre sanitari en declaracions a 'El Español'. En aquest sentit, la consellera aragonesa de Sanitat explica que «la situació als hospitals està molt controlada i tranquil·la. La meitat dels llits estan lliures, tant en planta com en UCI, a causa que els contagis d'aquesta onada són joves i molts d'ells asimptomàtics».


Comentaris

envia el comentari