Oriol Mitjà manifesta que la situació és un «descontrol» i espera que el govern reaccioni

L'investigador assegura que no hi ha un «pla clar»

Oriol Mitjà
Oriol Mitjà adverteix del perill que podria suposar no fer les coses bé | ACN

Oriol Mitjà, el doctor especialista en malalties infeccioses, ha assegurat aquest divendres que la situació que s'està vivint actualment a Catalunya és un «descontrol» perquè no hi ha un «pla clar». En una entrevista a Rac 1, Mitjà ha advertit que si les coses no es fan bé, a la tardor es podrien viure situacions similars a les dels mesos de març i abril. És per aquest motiu que l'investigador espera que el govern «reaccioni».

«Ens trobem en una situació de descontrol»

«Que havia d'augmentar el nombre de casos era una cosa que podíem predir. Si tenim un pla molt ben definit sobre què hem de fer i quins recursos tenim, podem informar a la ciutadania de com gestionarem la crisi. Però sense aquest pla tan clar ens trobem en una situació de descontrol», ha volgut recalcar Mitjà. Davant d'això, l'especialista ha manifestat que «espero que l'administració reaccionarà i posarà aquest pla d'acció tan car i tan efectiu que demandem tots els ciutadans».

Segons Mitjà, el que ha fallat del sistema és que no s'ha preparat per tenir capacitats de traçabilitat suficients per controlar els casos que han anat sortint. L'investigador ha assegurat que «estem millor que al març però pitjor que al juny, perquè han passat sis setmanes des del confinament i el suport de la ciutadania a les mesures ha anat disminuint», ha subratllat. 

Fernando Simón diu que Catalunya es troba en una situació «delicada»

Per altra banda, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que la situació que han provocat els brots a Catalunya i Aragó és «complicada i preocupant». El doctor ha assegurat que hi ha una «transmissió comunitària», encara que el 70% dels infectats són asimptomàtics. 

Simón ha volgut destacar que el 35% dels nous casos positius de coronavirus s'han infectat a partir d'un contacte conegut, i ha volgut posar l'atenció en els brots associats a l'oci nocturn: «Són els que més ens preocupen». L'epidemiòleg ha volgut demanar a la població que sigui conscient que el virus segueix present al territori, i que s'evitin sobretot les celebracions massives. 


Comentaris

envia el comentari