Sitges controlarà l'aforament de les platges amb vigilants

Es demana als banyistes responsabilitat per mantenir les distàncies de seguretat

Una platja de Barcelona
Sitges contractarà vigilants per controlar l'aforament a les platges | ACN

Sitges tancarà el perímetre de 12 de les 19 platges del municipi per crear un sol punt d'accés a cadascuna d'elles, on situarà personal que s'encarregarà de controlar l'aforament. És la principal mesura que vol adoptar l'Ajuntament per evitar la massificació de les platges i ajustar-se a les recomanacions de prevenció de contagi de la covid-19.

La previsió de Sitges és reobrir el bany dimarts 2 de juny si el Garraf entra la setmana vinent a la fase 2 del desconfinament, però les restriccions no s'aplicaran fins a mitjans de mes, quan s'espera que creixi l'afluència de gent. A la resta del Gran Penedès, els municipis reobren el bany de forma esglaonada i apel·len a la responsabilitat individual per mantenir les distàncies de seguretat.

Es controlarà l'accés a les platges més conegudes

Sitges està acabant d'enllestir el protocol per posar en marxa la temporada de bany post covid-19, amb el tancament del perímetre de les platges com a principal novetat. L'Ajuntament preveu fer el tancat a mitjans de juny, una setmana després que entri en funcionament el servei de salvament, que començarà el dia 8. «Abans no preveiem una gran afluència de gent, ja que no podrem rebre visitants de Barcelona i l'àrea metropolitana», explica a l'ACN el regidor de platges, Guillem Escolà.

Les platges on es vol controlar l'accés són les tradicionalment més concorregudes, la majoria en zona urbana. La previsió és situar vigilants a cada accés –l'Ajuntament està acabant d'estudiar si seran agents de seguretat privada-, els quals controlaran l'aforament per garantir que cada banyista pot disposar d'un espai d'uns 4 metres quadrats, com exigeix el Ministeri de Sanitat. Aquest aforament també es vol recollir en uns panells informatius que mostraran l'ocupació de totes les platges a temps real.

Tot i autoritzar el bany i prendre el sol, no es podran utilitzar les dutxes ni els rentapeus. «Els mantindrem bloquejats perquè són focus de possibles contagis», assenyala el regidor, que es manté a l'espera de rebre directrius «més precises» per part de Sanitat. També es minimitzaran les passarel·les de fusta.

No hi haurà parcel·lació per delimitar l'espai

En relació amb la parcel·lació de la sorra recomanada per l'estat espanyol per delimitar l'espai de cada usuari, l'Ajuntament de Sitges recela d'aquesta opció. El regidor ho considera «incongruent», perquè avisa que qualsevol temporal podria desmuntar el sistema de divisió i diu que també és incompatible amb la maquinària que s'utilitza per netejar les platges. Guillem Escolà apunta que, a falta de parcel·les, hi haurà agents informadors que controlaran que es compleixin les distàncies de seguretat, alhora que el regidor apel·la a la responsabilitat individual.

Pel que fa a les guinguetes i la resta de serveis, com el lloguer d'hamaques i la contractació de massatges, s'aniran posant en marxa esglaonadament. Les guinguetes muntaran els establiments l'1 de juny, amb previsió d'entrar en funcionament les properes setmanes. Des de l'Ajuntament remarquen que qualsevol client que vulgui consumir-hi haurà de dur mascareta. Un requisit que també caldrà complir a l'hora d'apropar-se al personal que lloga les hamaques i fa els massatges.


Comentaris

envia el comentari