Descontrol a l'Hospital del Mar, que fa una crida urgent: «La situació és greu»

El coordinador de Covid-19 de l'Hospital del Mar, Robert Güerri, considera que les mesures decretades per la Generalitat són insuficients

Professionals sanitaris atenent un pacient amb covid-19 en una UCI de l'Hospital del Mar, en la pandèmia de coronavirus
Segons el coordinador de Covid-19 de l'Hospital del Mar, la situació al centre sanitari barceloní és molt greu. | ACN

L'infectòleg i coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, ha demanat aquest dijous a les autoritats competents que prenguin mesures dràstiques i ràpides per tal de frenar el descontrol als hospitals catalans. Ho ha fet en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha assegurat que «com més triguem a prendre mesures contundents, més descontrolada serà la situació als hospitals. I la situació, ara mateix, és preocupant».

Güerri ha explicat que la situació a l'Hospital del Mar és greu, alhora que ha titllat d'insuficients les mesures restrictives que ha establert la Generalitat. En aquest sentit, ha manifestat que «en aquests moments estem en xifres pitjors que en la segona onada i la tercera només acaba de començar». Per tal d'aturar la incidència, l'infectòleg no ha descartat el confinament total.

La notícia positiva a l'hospital barceloní és que, amb xifres d'aquest dijous, més de 1.200 professionals sanitaris ja s'han vacunat. Cal recordar que ahir, el Departament de Salut va anunciar que a Catalunya s'ha notificat 4.473 nous contagis i 122 defuncions en les últimes 24 hores, amb 2.541 persones ingressades en hospitals, 497 de les quals estan a l'UCI.

Més casos en menys temps a causa de la variant de coronavirus detectada al Regne Unit

Sobre la soca del coronavirus que es va detectar fa gairebé un mes al Regne Unit, Robert Güerri ha dit que «no sabem si la variant britànica està realment circulant o no, perquè no seqüenciem, és a dir, no identifiquem el virus de forma rutinària. Ho fem de manera aleatòria i puntual». Des del Departament de Salut només s'ha notificat un cas de soca britànica a Catalunya. 

Sobre això, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, assegurava ahir que Catalunya realitza «poques» seqüenciacions de la variant britànica del coronavirus, concretament unes 150 setmanals que realitza l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Diverses investigacions indiquen que aquesta variant no és més greu, però sí que es transmet més fàcilment, un fet que suposarà que hi hagi més casos en menys temps.  En aquest sentit, cal recordar que aquesta variant ha tingut una incidència molt important al Regne Unit, que aquest dijous va notificar prop de 49.000 nous casos positius i 1.248 morts. 


Comentaris

envia el comentari