Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un grup de jubilats a la platja de Benidorm.

Tot el que has de saber sobre l'Imserso 2022-2023: Preus i dates per reservar

Els viatges de l'Imserso són una gran oportunitat perquè la gent gran faci turisme

Els viatges de l'Imserso tornen. El 27 de juny passat es va obrir el termini per a la presentació de noves sol·licituds per als interessats a beneficiar-se d'aquest pla. En total es van oferir 820.000 places a diferents destinacions de la Península.

Aquest programa de vacances s'estendrà des de l'octubre del 2022 fins al juny del 2023. Per tant, com és habitual, coincidirà amb la temporada baixa. Si no estàs al corrent de les dates i les destinacions, a continuació t'oferim una sèrie d'aclariments.

La comercialització dels viatges de l'Imserso començarà el pròxim dimarts 20 de setembre. Això sí, des del 29 d'agost els beneficiaris ja han rebut als seus domicilis l'acreditació per formar part en aquest pla.

Els preus dels viatges de l'Imserso, congelats

Cal destacar que, de cara a aquesta nova temporada, es congelen els preus. El paquet més econòmic es redueix a 115,98 euros. S'hi inclou tant l'allotjament com el transport, pensió completa i activitats diverses.

Foto de tres persones grans sentades en un banc i somrient.
Aquest any els preus dels viatges de l'Imserso es mantenen. | Getty Images

 

Pel que fa a les modalitats de viatge, també s'ofereixen diferents alternatives pels interessats. Entre elles hi ha destins del litoral insular, de turisme d'interior i la zona peninsular. En aquest últim cas, aclareixen que les estades seran de vuit i deu dies.

A l'hora de sol·licitar els viatges cal saber si els interessats ja disposen de la corresponent acreditació. Aquells que ja han rebut a casa seva aquesta carta seran els que podran iniciar les reserves. Les dates dependran de la comunitat autònoma on es trobi el demandant.

Quines són les dates per fer les reserves

A l'acreditació que se li facilita a l'interessat es recull el dia des que es podrà fer la reserva. A més, s'hi inclou una clau de quatre números per facilitar la reserva telemàtica. Es faria «a través de la central de reserves de les empreses adjudicatàries».

En cas que s'opti per tramitar-ho per mitjà d'una agència de viatges autoritzada, només cal portar el DNI. Aquestes reserves es poden dur a terme des de les 9:00 del dia assenyalat al document d'acreditació. Es faria seguint les indicacions d'aquest calendari establert per comunitats autònomes.

Els usuaris que resideixin a Cantàbria, Andalusia, València, Catalunya, Madrid, Múrcia, Extremadura i Melilla seran els primers. Tenen la possibilitat de reservar els seus viatges de l'Imserso a partir del 20 de setembre si són acreditats preferents. Si no ho són, hauran d'esperar fins al 21.

Els que visquin a Astúries, Aragó, Galícia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, les Balears, Navarra, La Rioja i el País Basc seran els següents. El torn per efectuar la reserva començarà el 22 de setembre o el 23 si no són preferents.

Com acabem de comprovar, els que no siguin acreditats preferents hauran d'esperar un dia més. A més, a dos dies que finalitzi la data límit per fer la reserva, es publicaran les places i destinacions disponibles. Amb el mateix codi es podrà triar un viatge nou.

Un telèfon d'ajuda per part de l'Imserso

Durant aquestes dates és possible que el sistema es pugui veure col·lapsat en algun moment davant de la gran quantitat de sol·licitants. Des de l'Imserso adverteixen que faran tot el possible per facilitar la tramitació als interessats. Mantindran tant la web com la seu electrònica actualitzada per donar a conèixer els detalls del procés.

Qui tingui alguna consulta o dubte disposaran d'un telèfon gratuït per part de l'Imserso. Es tracta del 912 667 713, que estarà habilitat de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 18.00.