Una mà assenyalant un dia al calendari

Tot sobre la jornada laboral de 7 dies: com funciona i en què afecta el salari

La jornada laboral de 7 dies es presenta com una alternativa al model de 4 per setmana

La jornada laboral de 5 dies cada cop queda més antiquada. És per això que les institucions volen buscar un canvi que suposi una millora, tant per a l'empresa com per als treballadors. S'han posat diverses alternatives sobre la taula que no disgusten.

La jornada laboral de 4 dies es presentava com la candidata més assequible per entrar en vigor. Tot i això, un canvi d'última hora ha fet que es plantegi una opció que té molt bona pinta: la setmana de 7 dies. La proposta ha anat sonant cada cop amb més força.

Les aparences enganyen

Que ningú no s'alarmi, no tot el que brilla és or. Tot i el seu nom, aquesta idea no suposa treballar cada dia de dilluns a diumenge sense descans.

Noia jove amb mascareta treballant amb un ordinador
La jornada laboral de 7 dies no vol dir que es treballi cada dia de la setmana sense cap descans. | GTRES
 

La jornada laboral de 7 dies serveix perquè l'empleat pugui escollir aquells dies que vulgui treballar entre tots els de la setmana. Amb total llibertat, es podrà escollir treballar, per exemple, un diumenge, i fer festa un dilluns.

La proposta continua estipulant una jornada de 40 hores setmanals, però que es poden repartir en 3, 4 i fins a 7 dies.

Siguem legals

Perquè es pugui dur a terme, les empreses han de fixar franges de disponibilitat on els membres de l'equip coincideixen telemàticament o presencialment. La resta de temps de treball es farà de forma flexible i dependrà únicament de l'organització que desitgi el treballador. Una feina de completa autogestió.

El sector tecnològic o de serveis veuria amb bons ulls entrar aquest format a la societat. Consideren que és una manera de conciliar la vida professional i personal de manera flexible i particular.

Per estudiar la productivitat, hi haurà programes digitals que tindran la funció de veure com l'empleat gestiona el seu temps i avança en els seus projectes.

La idea no ha estat nostra

Diverses institucions del Regne Unit ja treballen amb aquest tipus de setmana laboral. Ja ha deixat satisfets empreses i empleats, aportant grans beneficis per a tots dos.

Imatge d'un ordinador i un dispositiu mòbil
Una persona treballant amb un ordinador portàtil. | Imatge de Firmbee a Pixabay

Joan Pons, CEO de Workmeter, ha assegurat en declaracions a El Economista que aquest projecte «acabarà imposant-se». Després, ha continuat explicant que aquesta jornada «millora la productivitat i el benestar de l'empleat perquè optimitzen els processos i simplifiquen la gestió de tasques i persones».

On tots volíem arribar: el salari

A diferència de l'altre patró que estudia una possible jornada laboral de 4 dies, la de 7 no aposta per una reducció de les hores i manté les 40 estipulades actualment.

D'aquesta manera, el sou seria pràcticament el mateix que ara i els empleats tindrien més flexibilitat d'horari. Al contrari que la setmana de 4 dies, que estudiava una remuneració econòmica inferior en fer una jornada laboral més curta.

Primer pla d'una mà traient bitllets de 50 euros d'un caixer automàtic
La jornada laboral de 7 dies no afecta la remuneració econòmica actual. | EP
 

Aquesta darrera proposta de 7 dies no només beneficia el treballador, sinó que també és bona per a l'empresa. Les institucions no es veuran afectades econòmicament per la reducció d'hores dels empleats.

Cal destacar que no necessita finançament ni ajut econòmic d'organismes oficials, com si passa al projecte pilot de 4 dies. Cal admetre que la setmana de 7 dies ha superat amb escreix l'altre model.