Sofía Sarkany, dissenyadora argentina morta amb 31 anys per un càncer

Mor Sofía, coneguda dissenyadora, una setmana després de ser mare

L'argentina ha perdut la vida amb 31 anys a causa d'un càncer d'úter

Dol a l'Argentina per la mort de Sofía Sarkany, filla del famós dissenyador de calçat, Ricky Sarkany. La jove perdia la vida amb 31 anys a Miami, ciutat on tan sols una setmana abans havia tingut al seu fill Félix, fet que fa encara més colpidora la fatal notícia.

La jove dissenyadora argentina va donar a llum el passat dilluns 22 de març per mitjà d'una gestació subrogada. Per culpa de les mesures anticovid, Sofía Sarkany va haver de veure el part a través d'una trucada de vídeo i no va ser fins uns dies més tard quan va poder veure 'in situ' el seu petit nadó.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Sarkany va tenir al seu fill Félix per gestació subrogada una setmana abans de morir

La filla del dissenyador Ricky Sarkany va començar la seva dura batalla contra un càncer d'úter l'any 2018, malaltia que va provocar que prengués una difícil decisió si desitjava quedar-se embarassada. En acord amb la seva parella Tomàs Allende, Sofía va congelar els seus òvuls en els mesos previs a començar els tractaments contra el càncer que patia.

La parella va anar fins als Estats Units, on van poder aconseguir el somni de ser pares, amb la 'casualitat' que el seu fill Félix naixés de forma prematura, fet que permetia a Sofía poder estar uns dies amb el petit abans de morir.

Félix havia d'haver nascut el 28 de març, però finalment Sofía va donar a llum una setmana abans del previst. A més, perquè mare i fill poguessin trobar-se per primera vegada, el nadó va haver de ser traslladat a un altre centre hospitalari. Alhora que venia al món un nou ésser, el càncer de Sofía estava ja molt avançat i amb prou feines li quedaven uns dies de vida.

«He viscut envoltada de molt d'amor, he set molt feliç», va afirmar Sofia a la seva família poc abans de tornar a ingressar al centre mèdic. Tant el seu pare Ricky com la seva mare, Graciela Papini, li van donar l'últim adeu a les xarxes socials «Així sempre, t'adoro», va publicar la seva mare al costat d'una foto on surten juntes i somrients.

Sofía Sarkany va realitzar estudis de pintura i dibuix clàssic a Londres, involucrant-se posteriorment en el negoci familiar. El 2012 va començar a treballar i a crear diferents col·leccions per a la marca Ricky Sarkany, comptant també amb la seva pròpia col·lecció de roba 'Sofía Sarkany'.

L'emotiu comiat de l'equip de Sofía Sarkany

El seu equip de treball també li ha dedicat un bonic post al seu compte d'Instagram, on surt la jove somrient en una platja: «So, la nostra guia, sempre mirant cap endavant amb molta energia i apostant a la vida. Se n'ha anat en pau deixant-nos un record bonic, sempre amb somriures i optimisme. Així continuarem com a equip, ens va demostrar i ens va ensenyar a lluitar per tot i a continuar creixent».

«Gràcies pel temps compartit. Per l'espai que sempre ens vas donar, la confiança i la motivació, però per sobre de totes les coses, per la teva calidesa. Tenim la sort d'haver-te conegut i haver après de tu, no només professionalment, sinó humanament», començava la punyent publicació.

«Vas ser, ets i seràs un exemple de força imparable. Sempre ho vas transmetre i t'admirem infinitament per això. Sempre mirant endavant, amb optimisme i amor. Sempre generosa, amb talent, increïblement elegant perquè la teva estètica tenia a veure amb un ésser bell i especial. Vas ser i seràs estimada a l'engròs, com tu. La teva grandesa i amor seguiran per sempre amb nosaltres», continuava la publicació al perfil oficial de Sofía Sarkany.

«Has deixat la teva petjada en aquest món, gràcies per haver-nos demostrat el teu afecte. Un exemple per a tots nosaltres. T'enyorarem molt. Sarkany & Sofía TEAM», deia el post de comiat de la dissenyadora argentina.