Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola Iberian Partners

Sol Daurella, la dona més rica de Catalunya, perd 200 milions d'euros

L'empresària catalana es troba a la posició número quinze a la llista de Forbes amb 1.700 milions d'euros

La llista Forbes ja ha estat publicada i l'empresària catalana, Sol Daurella, es troba a la posició número quinze del rànquing estatal. La seva fortuna personal és de 1.700 milions d'euros, perdent 200 milions respecte a l'any passat, quan el seu patrimoni ascendia a 1.900 milions. Així i tot, continua sent la dona més rica de Catalunya, per davant de Carmen Thyssen-Bornemisza la baronessa que acumula una fortuna de 1.300 milions.

La revista Forbes publica cada any la llista amb les persones més riques d'Espanya. Com ja és habitual el rànquing l'encapçala Amancio Ortega i la seva filla Sandra, amb 53.500 i 5.400 milions d'euros respectivament.

Els catalans amb més calés

El primer català que apareix a la llista de les 100 persones més riques d'Espanya és Isak Andic, propietari de la cadena de roba Mango. Andic ocupa la dotzena posició i acumula una fortuna de 1.900 milions d'euros, 300 milions més que l'any passat. Per darrere, la presidenta de Coca-Cola ocupa el número quinze a la classificació, Sol Daurella Comadrán, amb una fortuna de 1.700 milions d'euros, 200 menys que fa un any.

La pèrdua d'aquests dos-cents milions ha estat suficient per a caure de la persona més rica de Catalunya, tot i que manté ser la dona més rica de la comunitat. Com a segona dona més rica de Catalunya i ocupant la posició número vint a la classificació estatal, està Carmen Thyssen-Bornemisza.

La baronessa compta amb una col·lecció d'art amb el seu nom exposada al Museu Thyssen de Madrid i acumula una fortuna de 1.300 milions, 550 milions més que l'any passat. La tercera persona catalana més rica és Manuel Lao, l'expresident de Cirsa que millora els resultats de l'any anterior. Acumula una fortuna de 100 milions més, amb un total de 1.400 milions.

El negoci de la Coca-Cola

La presidenta de Coca-Cola European Partners, Sol Daurella va néixer a Barcelona l'any 1966. La seva família, per part de pare ja eren empresaris i per part materna es dedicaven a la indústria tèxtil. En 1951 la seva família va aconseguir la llicència per embotellar i distribuir Coca-Cola a Espanya.

Ella va estudiar a Suïssa i a Berkeley (Califòrnia). Actualment, també s'encarrega de la distribució de les càpsules de cafè Nespresso, a més de ser accionista del Banco Santander i del Banc Sabadell. Daurella és membre de la junta del Cercle d'Economia de Barcelona i cònsol honorària d'Islàndia a Barcelona, entre molts altres càrrecs.

Està casada amb Carles Vilarrubí i Carrió, exdirectiu del Futbol Club Barcelona, president del hòlding CVC Grupo Consejeros i de la corredoria d'assegurances Willis S&C. L'empresària va rebre la Creu de Sant Jordi el passat 2016, per la seva contribució a la internacionalització de l'economia catalana. Aquesta acció va estar envoltada de polèmica per la seva negativa a etiquetar en català.

Sol Daurella s'ha posicionat com la dona amb la fortuna més gran de Catalunya gràcies als ingressos de la seva empresa Coca-Cola European Partners.