Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d?un home amb una llibreta i un ordinador portàtil al davant, una altra imatge del logo d?Hisenda i una última d?una mà amb diversos bitllets d?euros

Com sol·licitar la devolució de fins a 4.000 euros d'hisenda per a jubilats

Si ets un dels afectats, podries rebre entre 3.000 i 4.000 euros que vas pagar de més en impostos d'IRPF

Si ets un jubilat, és possible que Hisenda et torni fins a 4.000 euros. Sí, has llegit bé. Gràcies a una sentència del Tribunal Suprem, els jubilats que compleixin certs requisits podran rebre una injecció de diners significativa.

Les pensions a Espanya han tingut una sèrie de reformes i augments significatius el 2024. Això ha canviat la vida de milions de pensionistes i jubilats. Tot i això, alguns jubilats poden recuperar fins a 4.000 euros a causa d'un error en la declaració de l'IRPF.

Per què alguns jubilats rebran un reemborsament d'Hisenda de fins a 4.000 euros?

Els pensionistes mutualistes que van cotitzar entre el 1967 i el 1978 van tributar pel 100% de les seves pensions, quan en realitat ho haurien d'haver fet únicament pel 75%. Això vol dir que van aportar un 25% més del que devien, i així, la compensació que rebran oscil·larà entre els 3.000 i 4.000 euros.

D'aquesta manera, amb el senzill formulari que ha habilitat l'Agència Tributària, no caldrà adjuntar cap tipus de documentació a la sol·licitud. En general, l'Agència Tributària ja comptarà amb la informació necessària per resoldre la sol·licitud. Això sí, en cas que no siguin presentades les dades amb claredat, es podrà requerir documentació que sigui necessària.

Pas a pas per sol·licitar la devolució

Aquí t'expliquem com poder-la demanar via on-line, si tens dificultats per fer-ho, recorda que també ho podràs fer mitjançant les oficines de l'Agència Tributària o mitjançant una gestoria.

- Accedeix al web de l'Agència Tributària: Per sol·licitar la devolució, entra al web de l'Agència Tributària. Pots iniciar sessió amb DNIe, certificat digital o Cl@ve PIN. També pots fer servir el número de referència que apareix a la casella 505 de la teva última declaració de la Renda.

- Rectifica les declaracions: Un cop dins, selecciona els exercicis fiscals del 2018, 2019, 2020 i 2021. A cadascun d'ells, ajusta la tributació per IRPF del 100% al 75%. El web us proporcionarà informació complementària que haureu d'aportar.

- Presenta la reclamació: Completa el formulari i segueix les instruccions per presentar la reclamació. Assegureu-vos d'incloure totes les dades necessàries.

Una dona gran compta les monedes del seu moneder, amb una fletxa ascendent
Aquesta devolució pot ser l'alegria de molts jubilats a Espanya | Getty Images

Quins pensionistes en queden exclosos?

La rebaixa no s'aplica a totes les pensions. Això significa que queden excloses les dels funcionaris que van romandre durant tota la vida laboral en el règim de classes passives. També les generades per aportacions a mutualitats d'autònoms, les de viduïtat i les no contributives.

Si ets un jubilat que compleix els requisits, no deixis passar aquesta oportunitat de rebre fins a 4.000 euros per part d'Hisenda. Segueix els passos esmentats, prepara la teva documentació i presenta la teva sol·licitud com més aviat millor. Recorda que aquesta mesura està dissenyada per ajudar els jubilats amb ingressos més baixos, així que no dubtis a aprofitar-la si et correspon.