Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Dues persones grans passegen a la vora de la platja, amb una cadira buida a la sorra i el mar de fons

Quan comencen els terminis per fer viatges de l'Imserso 2025: les dates clau

El Programa de Turisme Social comptarà amb diverses novetats aquest any per oferir el millor dels serveis

L'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) ha anunciat algunes novetats pel Programa de Turisme Social 2024/2025. Amb l'objectiu de garantir la comoditat i el benestar de les persones inscrites, l'organisme ha introduït canvis. El més destacat està relacionat amb l'augment del pressupost en un 14% i se situa prop dels 300 milions d'euros per oferir el millor dels serveis.

També s'ha prorrogat el contracte d'adjudicació a Ávoris, que continuarà gestionant els tres lots del programa: zona insular, peninsular i turisme d'escapada. A més, l'Imserso cercarà millorar la qualitat dels allotjaments després de les queixes d'alguns usuaris de temporades anteriors, que no van gaudir de la seva experiència al màxim nivell.

Quan comença el termini per reservar els viatges amb l'Imserso?

En tot cas, el programa de l'Imserso mantindrà les 886.269 places disponibles de la temporada anterior. I els pensionistes interessats segur que ja volen saber les dates per viatjar. No hi ha res confirmat de manera oficial, però segons les previsions actuals, els viatges començaran la segona setmana d'octubre.

Tot i això, la data podria variar, però tot indica que, a partir d'aquest moment, començaran els viatges de la temporada 24/25. El termini per reservar aquests viatges es coneixerà pròximament, però el més segur és que comenci a finals de juny. L'any passat, les sol·licituds d'inscripció es van poder fer del 25 de juny al 29 de juliol, i es va obrir una altra convocatòria al novembre.

Una parella de jubilats d'esquena, amb gorra i motxilla, caminant pel carrer
Els jubilats podran fer viatges a partir del mes d'octubre | Europa Press

Requisits de l'Imserso per participar en el Programa de Turisme Social

L'Imserso exigeix uns requisits per inscriure's a aquests viatges. És essencial ser pensionista de jubilació de la Seguretat Social. En cas de no ser-ho, has de ser pensionista de viduïtat amb 55 anys o més, o beneficiari de prestacions o subsidis per desocupació amb 60 anys o més.

L'organisme també accepta els assegurats o beneficiaris de la Seguretat Social que tinguin 65 anys o més. Així mateix, els jubilats que resideixin a països estrangers o emigrants amb pensió que tornin a Espanya també hi podran participar.

En resum, el Programa de Turisme Social que fa l'Imserso ofereix uns serveis vitals per a molts ciutadans. Els jubilats tenen la possibilitat de viatjar i gaudir d'una experiència enriquidora i que mai no oblidaran.