Primer pla de Soraya Sáenz de Santamaría parlant en un acte polític

Soraya Sáenz de Santamaría, la foto que confirma el seu estat de salut

Soraya es va recuperar d'una malaltia

Soraya Sáenz de Santamaría va decidir apartar-se de la vida pública el 2018 després de perdre les primàries del PP contra Pablo Casado. Des de llavors, poc se n'ha sabut. Les darreres informacions que van aparèixer als mitjans de comunicació feien referència a uns suposats problemes de salut.

Va ser l'estiu passat quan va sortir a la llum que estava malalta. No van concretar l'abast de la malaltia, encara que es va saber que va haver de reduir la seva activitat professional. Després de sortir de la política va entrar al despatx d'advocats Cuatrecasas.

Des de l'entorn de Soraya es mostraven una mica preocupats. Una companya del govern va revelar que havia estat «operada» i que la intervenció havia estat «esperançadora». D'allò ja ha passat gairebé un any i confirmen que «ha pogut amb tot».

La millor notícia, sens dubte, ha estat tornar-la a veure en un acte públic. La que va ser mà dreta de Rajoy va ser captada per les càmeres molt recuperada i lluint un aspecte força prim.

Va ser aquest dilluns durant l'estrena de la pel·lícula 'El Comensal'. És una adaptació de la novel·la homònima de Gabriela Ybarra. Narra les seqüeles que va deixar a la seva família l'assassinat a mans d'ETA del seu avi l'estiu del 1977.

Soraya Sáenz va aparèixer somrient, amb uns quants quilos a faltar i deixant enrere els seus problemes de salut. Quan es va destapar la malaltia va voler guardar silenci en entendre que era una cosa molt íntima.

Soraya Sáenz de Santamaría a l'estrena d'una pel·lícula
Soraya Sáenz de Santamaría va aparèixer a l'estrena d'una pel·lícula | Europa Press

Des que es publica el seu estat de salut fins que torna a reaparèixer transcorren quatre mesos. Va tornar a fer acte de presència en un fòrum empresarial que organitzaven a Cuatrecasas. Cal no oblidar que ella és sòcia, a més d'adjunta a la presidència, en aquest despatx.

En aquell moment, Soraya Sáenz de Santamaría assenyalava que «de la meva salut no en parlaré, però ja veieu com estic». D'aquesta manera tan concisa responia als periodistes que s'hi interessaven.

No és gaire habitual que Soraya Sáenz es deixi veure en actes públics, i encara menys relacionats amb el partit. Tot i això, la casualitat va fer que comparegués en un esdeveniment quan va esclatar la crisi del PP. Va aprofitar l'ocasió per refregar-li a qui fos el seu enemic a les primàries la seva mala gestió en el conflicte amb Ayuso.

Des de la barrera sempre es veuen millor els bous, devia pensar l'exvicepresidenta del govern. Durant sis anys i mig va ser la millor assessora de Rajoy. Fins que es va creuar pel camí Pedro Sánchez amb una moció de censura.

Des que deixés de banda la política, gairebé no se l'ha pogut veure. Va sortir de la formació conservadora per la porta del darrere deixant uns quants enemics. També compta amb un càrrec de consellera electiva al Consell d'Estat, el màxim òrgan consultiu del govern.

Soraya Sáenz de Santamaría en un congrés del PP
Soraya Sáenz de Santamaría en un congrés del PP | GTRES

Soraya Sáenz de Santamaría aprofita el temps amb els seus

Soraya Sáenz de Santamaría va deixar la política el 2018. Des de llavors ha intentat recuperar el temps perdut amb els seus.

Pot viatjar i gaudir del seu marit i del seu fill Iván. El seu marit és advocat i alt executiu a Telefónica.

En molt poc temps, Sáenz va patir dos grans cops de maça. D'una banda, la pèrdua del poder per culpa de la moció de censura de Sánchez i, més endavant, comprovaria com la militància li donava l'esquena. En qualsevol cas, ella va saber marxar amb elegància i sense fer massa soroll.

Va voler bolcar-se de ple a l'empresa privada i a la família, que havia deixat de banda durant la seva etapa al govern. Resideix en un xalet a Fuente del Berro, a Madrid, que compta amb diverses plantes i una superfície de 231 metres quadrats.

Soraya Sáenz ha tornat a la vida pública i està restablerta dels seus problemes de salut. Sens dubte, és una gran notícia.