Pla general del riu Francolí al seu pas per l'Espluga de Francolí i de les destrosses a la llera, dies després dels aiguats del 22 d'octubre

Sorea adverteix que els efectes del canvi climàtic fan que els municipis siguin més vulnerables

La companyia ha elaborat uns vídeos amb els efectes de temporals en diversos municipis catalans

Sorea, la companyia gestora del cicle integral de l'aigua, ha realitzat un vídeo on adverteix dels efectes del canvi climàtic i que els episodis meteorològics extrems que se'n deriven fan que els municipis siguin molt més vulnerables. La companyia ha llençat aquest avís amb l'objectiu de conscienciar la població amb motiu del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, que se celebra aquest dissabte, 24 d'octubre. 

Al vídeo es poden veure els efectes dels efectes d'episodis meteorològics com el Gloria, el gener del 2020, o la consegüent riuada que fa un any va assolar la Conca de Barberà. Amb el vídeo, Sora vol mostrar la ràpida capacitat de resposta i efectivitat de la companyia per minimitzar l’impacte d’aquests temporals en la ciutadania en municipis com L’Aldea, El Perelló, Vimbodí, Manlleu, Torroella de Montgrí i Palafolls.

«Estem treballant per mitigar els efectes de l’escalfament global», ha afirmat Raquel Pallach, directora de Desenvolupament Sostenible de Sorea, en el vídeo, i ha destacat la reducció d’emissions, l’aposta per les energies renovables i la mobilitat sostenible, com a accions que ja duu a terme la companyia. Així mateix, ha recalcat que «treballem per adaptar-nos a la nova situació de clima extrem i apostem fermament per l’economia circular i la reutilització de l’aigua en els temps actuals d’escassetat i variabilitat del recurs».

A banda del vídeo, Sorea també ha creat una llista de reproducció on es detallen les actuacions en els municipis davant dels efectes dels episodis meteorològics extrems, com ara els efectes de la riuada a la Conca de Barberà, on la riuada provocada per pluges torrencials va provocar greus danys, com el trencament de la canonada d’aigua que abastia Vimbodí. Els operaris de Sorea van treballar durant tota la nit per reparar la canonada i restablir el servei d’aigua. També els efectes del Gloria que va provocar greus afectacions a Torroella de Montgrí, Palafolls, Manlleu, l'Aldea o el Perelló, que la companyia va solucionar.

Finalment, Sorea també ha explicat que segueix complint els objectius establerts en el REwater Global Plan (2017-2021), el full de ruta sobre responsabilitat ambiental, social i econòmica com a empresa. Els objectius van més enllà de la gestió de l’aigua, si no que també s’està desenvolupant accions per reforçar el model d’economia circular i de sostenibilitat ambiental en tota l’activitat corporativa.

Els objectius que se situen, entre d’altres, són reduir el 90% de les emissions de CO2 generades abans del 2021, preservar l’aigua com a font de vida, assolir l’autosuficiència energètica amb la redefinició de les plantes de tractament en biofactories per generar energia i recursos, preservar i recuperar la biodiversitat al 100% de les nostres instal·lacions en espais sensibles, o treballar amb proveïdors sostenibles.