Imatge del peix encallat a la platja de l'Albufereta d'Alacant

Un peix espasa sorprèn a una gran quantitat de banyistes en una platja d’Alacant

Els fets van passar diumenge quan l’animal, de grans dimensions i que va acabar morint, va aparèixer de sobte a la platja de l’Albufereta, al País Valencià

La gran quantitat de banyistes que hi havia diumenge a la platja de l’Albufereta, a la ciutat d’Alacant (País Valencià), es van endur una gran sorpresa quan, de sobte, va aparèixerun peix espasa de grans dimensions. En una barreja de fascinació i d’ensurt, la gent que es banyava en aquell moment en aquest punt va enregistrar el moment amb els seus telèfons mòbils i les imatges s’han fet virals a les xarxes socials.

En un vídeo, es pot veure com el peix queda atrapat a la vora de la platja i, malgrat l’ensurt inicial, molta gent intenta ajudar l’animal a tornar mar endins. No obstant, els esforços no van tenir finalment la seva recompensa perquè, malauradament, aquest exemplar va acabar morint,  segons va informar l’ajuntament del municipi poc després.

Un peix estrany de veure a prop de la platja

La sorpresa no només se la van endur els banyistes que hi havia en aquell punt just quan va aparèixer l’animal, sinó que, a nivell mediambiental, també sorprèn que un peix d’aquestes característiques es deixi veure a prop de la platja. I és que aquesta espècie acostuma a nadar molt més mar endins, inclús a quilòmetres de distància de terra ferma.

Segons les primeres valoracions de l’estat del peix per part dels experts, sembla que l’animal hauria arribat a la platja ferit, probablement per algun objecte que hi havia al mar o per un altre animal no identificat per ara.

Un dels fets que més sorprèn a la gent quan es topa amb aquest animal és que té unes grans dimensions, ja que pot arribar a fer 6 metres de llarg, però sobretot la gran i llarga punta que llueix al morro de la cara en forma d’espasa, característica que dona el nom a aquesta espècie.

També et pot interessar...