Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Diversos Guàrdia Civils de trànsit parant cotxes en un control

Aquest és el sou que cobra un guàrdia civil de trànsit al juny: salari i complements

El salari pot variar molt, depenent de diverses circumstàncies, com ara l'antiguitat o la situació de cada agent

El sou d'un guàrdia civil canvia segons els complements que s'afegeixin a la base. Aquests tenen a veure amb la seva antiguitat o amb les responsabilitats específiques que requereixi cada lloc, entre altres detalls.

El salari base d'un guàrdia civil del grup C1 és d'un total de 836,41 euros bruts al mes. És a dir, 10.036,92 euros cada any. No obstant això, a aquesta base cal sumar-hi més tard tots els complements que correspongui.

L'antiguitat s'uneix al salari base a la Guàrdia Civil

Un guàrdia civil cobra més segons l'antiguitat que tingui en el cos policial. Aquesta es remunera a través de triennis, és a dir, s'hi afegeixen increments en el salari cada 3 anys i canvien segons el grup a què pertany.

Per al grup C1 cada trienni suma 30,61 euros al mes o 367,32 euros a l'any. En rangs com el de sergent, del grup A2, aquest import puja fins als 485,28 euros anuals.

Agent de la Guàrdia Civil de Trànsit a la carretera i amb vehicles de fons
Hi ha diversos complements que incrementen el sou a la Guàrdia Civil | Europa Press

En els mesos de juny i desembre, per la seva banda, un guàrdia civil també cobra paga extraordinària. Per al grup C1, per exemple, aquesta paga és de 722,91 euros, fet que fa un total de 1.445,82 euros a l'any.

Complements que incrementen el salari base

A tot això, a més, cal sumar-hi altres complements salarials que van augmentant la quantitat total a final de mes.

Complement de destinació

El complement de destinació canvia segons el nivell de cada guàrdia civil. Per a un amb nivell 17, per exemple, el complement de destinació anual és de 6.055,56 euros repartits en 14 pagues. Un coronel de nivell 29, per part seva, pot rebre 14.131,32 euros l'any.

Un Guàrdia Civil de trànsit en una moto parant cotxes en una autovia
Si es tracta d'un agent més especialitzat, el sou augmenta | Europa Press

Complement general del complement específic

Aquest és un altre dels complements a tenir en compte. Com estableix el Reial decret 950/2005, puja a 553,31 euros al mes o 6.639,78 euros anuals.

Complement singular del complement específic

Aquest complement té com a objectiu remunerar les particularitats d'alguns llocs per les seves dificultats o perillositat, cosa que fa que canviï molt segons cada cas.

Complement de productivitat

El de productivitat és un complement destinat a retribuir l'activitat, el rendiment i la dedicació. De caràcter variable, canvia segons l'exercici de cada guàrdia civil.

Quin és el salari complet d'un guàrdia civil de trànsit?

A més de tots aquests complements, també hi ha altres factors que influeixen en el total del salari. És el cas de les circumstàncies familiars i personals (tenir fills o cònjuge), així com de l'especialitat.

Els guàrdies que pertanyen al Seprona, a la Policia Judicial o a l'Agrupació de Trànsit, per exemple, solen cobrar més que els que no tenen especialitat.