Stanley Gusman, el presentador de TV que se'n reia de la Covid: mor als 49 anys

El periodista ha estat molt crític amb les mesures restrictives des de l'inici de la pandèmia, ja que negava la gravetat d'aquesta

El conegut presentador de la televisió brasilera Stanley Gusman ha mort per coronavirus
El presentador, que negava la gravetat del virus, ha mort per Covid-19 | Cedida

Stanley Gusman, un dels presentadors més populars de la televisió brasilera, ha mort per Covid-19 als 49 anys. Gusman estava al capdavant del programa 'Alterosa Alerta', un dels més vists del país, i es caracteritzava per la seva temàtica policíaca i sensacionalista. Al llarg del 2020 el presentador va iniciar la seva particular guerra contra les mesures de protecció i aïllament imposades pel govern per a frenar l'expansió del virus per la seva postura negacionista sobre l'existència del patogen.

Gusman mor per Covid-19 després de posar-ho en dubte

Va ser el passat diumenge quan Stanley Gusman va perdre la vida després de contraure la malaltia que tantes vegades havia negat. Uns dies abans, el presentador va mantenir una discussió amb Alexandre Kalil, alcalde de Belo Horizonte, que va recomanar no reunir-se amb la família per Nadal per a evitar nous contagis. Aquesta mesura va ser durament criticada per Gusman i es va negar acceptar les recomanacions.

«Visitaré el meu pare i visitaré la meva mare. No els mataré. Això que diu vostè em sembla una falta de respecte. Deixi a la meva família en pau. Defensaré els meus pares i el meu país» va dir el presentador. Pocs dies després, Stanley va començar a sentir-se malament i va donar positiu en coronavirus. Va passar la malaltia a casa seva fins que el 4 de gener va haver de ser traslladat a l'UCI d'un hospital de Belo Horizonte amb pronòstic greu on finalment va morir a causa d'una infecció secundària derivada del coronavirus, tal com relaten des de 'El País'.

Negacionista de la pandèmia

Stanley Gusman sempre ha mantingut la seva postura negacionista enfront de la pandèmia. Una postura que s'ha fet molt popular en gran part de la població que dubten sobre l'existència de la Covid-19. D'aquesta manera, es neguen a acatar les recomanacions de seguretat i es fan ressò d'estudis —que finalment s'han demostrat com a falsos— sobre el risc de l'ús de màscara o la presa de temperatura.

En aquest sentit, Gusman no va dubtar a assegurar obertament durant l'emissió d'un dels seus programes que «no acceptaria que li prenguessin la temperatura a la porta dels supermercats i establiments comercials, al·legant que un estudi hauria determinat que els termòmetres infrarojos danyarien el cervell». En el seu dia a dia, el presentador tampoc feia ús de la mascareta, perquè en més d'una ocasió es burlava i criticava la seva implantació entre la població durant l'emissió d''Alterosa Alerta'.

Igual que va fer en el seu moment Jair Bolsonaro, actual president del Brasil, que també va dubtar sobre la Covid-19 i va acabar finalment contagiat, Stanley Gusman no va dubtar a criticar alcaldes i governadors per la implantació de mesures de protecció i seguretat per a frenar la proliferació del virus. El presentador era fidel seguidor de Bolsonaro i va assegurar que els mitjans de comunicació falsejaven les xifres de morts provocades per la malaltia i en les últimes setmanes va incorporar en el seu discurs la seva ferma opinió sobre les vacunes i la seva oposició a elles.

Els seus companys acomiaden a Stanley Gusman

Va ser dilluns passat quan el programa 'Alterosa Alerta' començava la setmana fent homenatge a Gusman després de la seva defunció. L'espai, presentat excepcionalment per Leopoldo Siqueiria, presentador del programa 'Alterosa Esporte', es va centrar en la figura del periodista i en el dolor que la seva pèrdua deixa entre els seus companys de professió.

«El dolor que sentim és com si haguéssim perdut a algú de la família», va començar dient entre llàgrimes Siqueira. «Tots els mineiros trobaran a faltar la seva forma i estil de presentar. Stanley s'uneix a les tràgiques xifres d'aquesta pandèmia, però els seus ideals no cauran en l'oblit», va afegir el director general de TV Alterosa, Geraldo Teixeira da Costa, en l'últim adéu a Stanley Gusman.


Comentaris

envia el comentari