Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Prestacions

El subsidi de 500€ del SEPE que pots cobrar fins que et jubilis: els requisits

El Servei d'Ocupació Estatal ha tret els requisits per poder cobrar aquest subsidi

El Servei d'Ocupació Estatal (SEPE) ha engegat una nova prestació per desocupació per a majors de 52 anys. Aquest subsidi està dirigit per a les persones treballadores que no tenen rendes i no tenen la prestació contributiva. La particularitat d'aquest subsidi és que és únic que cotitza per a la jubilació i dona cobertura a les persones aturades jubilades.

Gràcies a percebre aquest subsidi, la pensió final de la pensió no baixa tant si el treballador hagués passat una llarga temporada a l'atur. A més, ajuda a completar el temps necessari per accedir a la jubilació abans d'hora.

Recordem que la jubilació anticipada voluntària es produeix 2 anys abans de la jubilació ordinària. La jubilació forçosa o voluntària es produeix 4 anys abans.

La quantia del subsidi aquest 2023

diners
La quantia del subsidi aquest 2023 | GETTY IMAGES

Per a aquest subsidi, la quantia mensual és parella a l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). Als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a aquest any, s'indica que puja un 3,6% més. Si ho exemplifiquem amb dades, puja dels 579,02 euros mensuals fins als 600 euros aquest 2023.

Els sol·licitants més grans de 52 anys que es beneficiïn d'aquesta prestació rebran 16,79 euros més al mes. Passen de cobrar 463,21 euros mensuals a cobrar aquest any 480 euros. La particularitat d'aquesta prestació és que s'abona en 12 pagues i no es cobren hores extra.

Aquest subsidi es percebrà fins que el beneficiari arribi a l'edat ordinària de jubilació. Aquest és l'únic subsidi que cotitza per a la jubilació i permet completar el temps necessari per aconseguir l'accés a la jubilació anticipada.

Passos a seguir per sol·licitar el subsidi

Per poder sol·licitar el subsidi, pots acudir a una oficina de prestacions, a través de la seu electrònica o a qualsevol oficina de registre públic. La documentació necessària per poder tramitar el subsidi, l'administració demana el model oficial de sol·licitud.

Amb això, has d'incloure el teu DNI, NIE o passaport o qualsevol document bancari que acrediti que vostè és titular del compte. D'aquesta manera, el SEPE s'assegura un mode de notificació per ingressar-hi la prestació. El Servei d'Ocupació Estatal pot sol·licitar al demandant el justificant de rendes en cas que fos necessari.

Els requisits per poder sol·licitar-ho són estar desocupats i no tenir la condició de persona treballadora fixa discontínua. Has d'estar inscrit com a demandant d'ocupació un mes abans que s'esgoti la prestació per desocupació. A més, no has d'haver rebutjat ofertes de feina o cursos durant els darrers mesos a sol·licitar la prestació.

Si vols sol·licitar la prestació, has de no tenir rendes pròpies superiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI). També, has de complir el requisit de tenir 52 anys o més a la data que es tramiti la sol·licitud.

Segons el SEPE, si no haguessis complert l'edat de 52 anys en alguns dels supòsits, podries sol·licitar el subsidi si:

«Des d'aquesta data romangués inscrit ininterrompudament com a demandant d'ocupació als serveis públics d'ocupació, podrà sol·licitar el subsidi quan compleixi aquesta edat».

El Servei d'Ocupació Estatal no tindrà en compte les interrupcions inferiors a 90 dies o els períodes d'activitat per compte propi. Un altre dels requisits que has de complir és acreditar que compleix totes les condicions per a la jubilació. Has d'haver cotitzat almenys 15 anys i almenys dos anys deuen estar dins dels darrers 15 anys.

D'altra banda, el sol·licitant d'aquesta prestació ha d'haver cotitzat un mínim de 6 anys per desocupació al llarg de la trajectòria laboral.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!