Imatge de viatgers arribant a un aeroport

Suïssa se suma a les restriccions per als viatgers procedents d'Espanya

Les illes Balears i Canàries queden exemptes de la mesura

Suïssa ha afegit Espanya a la llista de països amb un «risc alt d'infecció» per coronavirus. Això significa que totes aquelles persones que hagin estat a l'estat espanyol durant les dues setmanes anteriors a l'arribada a Suïssa hauran de passar deu dies en quarantena. 

Les Illes Balears i les Canàries queden exemptes de la restricció, que tampoc s'aplicarà a viatgers que hagin fet una escala en aeroports espanyols inferior a 24 hores. Les autoritats helvètiques avisen que la quarantena s'aplicarà independentment de si la persona en qüestió ha donat negatiu a un test de covid-19 i presenta un document que així ho certifiqui.

La llista, actualitzada regularment tenint en compte la situació epidemiològica arreu del món, actualment inclou 46 països i territoris. Les multes previstes per a qui no respecti les restriccions ascendeixen a 10.000 francs suïssos — aproximadament 9.300 euros —.

S'allarga la llista: Molts països imposen restriccions o recomanen no viatjar a Catalunya

A mesura que empitjora la situació a l'Estat, molts països se sumen a les iniciatives de recomanar no viatjar a Espanya i, per conseqüent a Catalunya. En concret, ja són més d'una desena els països europeus que imposen restriccions o recomanen no viatjar a Catalunya pels rebrots de la Covid-19.

Dinamarca ha estat l'últim a unir-se a aquesta llista, després que el ministeri d'Exteriors hagi recomanat que els viatgers que tornen de Catalunya, l'Aragó i Navarra es facin un test a la tornada al país. Malgrat alertar de les «altes taxes d'infecció», el govern danès no desaconsella viatjar a aquests territoris, cosa que sí fan Alemanya i França en el cas de Catalunya.

En el cas del Regne Unit, la recomanació de no viatjar és a tot Espanya i imposa una quarantena de 10 dies. Finlàndia també recomana fer un aïllament de 14 dies als viatgers provinents d'Espanya.

En el cas de Noruega, també s'imposa una quarantena de 10 dies. Irlanda imposa un aïllament de 14 dies als viatgers provinents d'Espanya, de la mateixa manera que Lituània, Estònia i Letònia, que a més desaconsella viatjar a Espanya.

El govern francès va ser el primer que va demanar evitar els viatges no essencials a Catalunya i recomanar als seus ciutadans que es fessin un test a la tornada. Després, els Països Baixos van aconsellar evitar anar a Barcelona i la seva àrea metropolitana, mentre que Bèlgica prohibeix els viatges a Lleida i Osca i recomana «augmentar la vigilància» en viatjar a Catalunya i altres territoris de l'Estat.