Imatge d'un supermercat Consum.

El supermercat de tota la vida que es recupera poc a poc: la gent hi torna a comprar

La quota de mercat del supermercat durant aquest passat 2022 ha crescut de manera exponencial

Anar al supermercat s'ha convertit en tota una odissea des de la pujada de la inflació. Amb l'increment desmesurat dels preus, són moltes les persones que s'estan començant a replantejar els hàbits de compra.

En aquest sentit, hi ha supermercats que estan perdent quota de mercat i altres que la guanyen a passos de gegant. Així ha passat amb un d'especial, que ha vist recuperades les vendes tancant el 2022 com un dels millors anys dels últims temps.

El supermercat que creix dia a dia

El supermercat Dia semblava haver tingut problemes en els darrers exercicis. Tot i això, el 2022, ha aconseguit unes vendes brutes de 5.317 milions d'euros. És a dir, un 6,3% més que l'any anterior.

Imatge de l'entrada d'un supermercat DIA que fa cantonada al carrer
Dia augmenta la seva quota de mercat en comparació del 2021 | Europa Press

Això també suposa un increment de les vendes d'un 11,6% el quart trimestre de l'any, com recullen al medi ABC. La Comissió Nacional del Mercat de Valors confirma que el supermercat ha guanyat quota de mercat respecte a anys anteriors.

En comparació del 2021, a escala global, el supermercat va tancar el 2022 amb un augment de les vendes netes del 9,6%. Aquestes s'han incrementat en 7.286 milions d'euros, per la qual cosa, des de la companyia, no han pogut fer més que valorar el bon rendiment en els tres últims trimestres.

El nou model ha estat de gran ajuda

Fa uns quants anys, Dia va decidir canviar el seu model de mercat. En aquest sentit, des del supermercat han apostat per la proximitat, cosa que ha fet que tornin a guanyar quota de mercat a Espanya. D'acord amb Nielsen, el supermercat ha arribat al tancament del 2022 un 5,4% de quota de mercat.

A finals de l'any passat, Dia tenia 5.699 botigues. Des del supermercat han destacat el rendiment de 2.323, que ja operen amb el nou model. És a dir, ho han inclòs en un 60% de la xarxa.

Només a Espanya, el supermercat té 1.660 establiments operant amb el nou model. És a dir, un 88% de la xarxa. I sembla que aquest és un dels millors resultats que està donant en comparació amb l'anterior.

La marca Dia també es popularitza

Una altra de les coses que ha volgut destacar la companyia és que la marca Dia també està adquirint més popularitat, assolint un 52,6% entre els seus clients. L'any passat es van llançar 690 productes nous de la marca blanca.

Això augmenta la xifra total de nous productes renovats del supermercat fins a les 1.810, prenent com a referència la dada anterior del 2020. De nou, sembla que el nou model també està funcionant en aquest aspecte en concret.

Foto d'una persona mirant un tiquet de la compra
Dia ha sabut treure partit del nou model de proximitat i de la marca blanca | GETTY IMAGES

Dia va iniciar una nova adreça el 2019

Martín Tolcachir, CEO global de Dia, indica que: «l'impuls a les vendes constata que la profunda redirecció del negoci iniciada el 2019 ha servit per consolidar un model i una proposta de valor guanyadors». A més, afirma que: «ens apropa al final del procés de turnaround de la companyia».

Aquestes són les claus del seu èxit

Pel que fa a les claus del seu èxit, Tolcachir també ha indicat que: «el nou Dia se sustenti en un nou model de botiga de proximitat, l'expansió del canal online, en la revisió del nostre assortiment i en l'aposta per la qualitat de la marca Dia». Així mateix, indica que aquest nou model: «està plenament implantat a Espanya i Argentina».

El CEO global destaca, per altra banda, que el 2022 es van transformar al nou model 809 botigues a Espanya i 255 a Argentina. A més, a Espanya s'han obert 23 noves botigues i 101 més a l'Argentina.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp