Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un Lidl.

El popular supermercat que ha anunciat que obrirà vuit noves botigues a Catalunya

La cadena de supermercats invertirà 100 milions d'euros al territori català

La companyia de supermercats Lidl invertirà més de 100 milions d'euros a Catalunya i preveu tancar l'any amb vuit noves botigues. Durant aquest any, la companyia ha posat en marxa quatre nous establiments, dos a la província de Girona i dos en la de Barcelona. També té previst tancar el seu any amb l'obertura de quatre noves botigues, la modernització d'un supermercat existent i l'ampliació de les seves oficines centrals.

La cadena d'origen alemany compta amb més de 120 punts de venda a Catalunya i una plataforma logística en funcionament a Montcada i Reixac (Barcelona). La seva aposta per créixer al territori i estar més prop del consumidor, té previst construir 2 nous magatzems a Martorell (Barcelona) i Constantí (Tarragona). Gràcies a la seva activitat, la marca ja és responsable de quasi 23.000 llocs de treball, entre directes, indirectes i induïts, a la regió.

Cent milions d'inversió

La inversió de cent milions d'euros permetrà ampliar la seva xarxa comercial. Des del mes d'aquest any, ja ha posat en marxa quatre nous establiments. Dos a la província de Girona, Figueres i Olot i dos a la província de Barcelona, Esplugues de Llobregat i Rubí.

Fins a finals de febrer del pròxim any, la cadena modernitzarà el centre que es troba en funcionament a Sant Adrià del Besòs. També obrirà quatre botigues a Vilassar de Mar, Vilafranca del Penedès i dues a la ciutat de Barcelona. A més de renovar les seves oficines centrals i desenvolupar les noves infraestructures logístiques que entraran en funcionament durant els pròxims anys.

Aquest pla estratègic afirma l'aposta de Lidl per Catalunya i dona continuïtat al creixement que experimenta en els últims anys. La creixent inversió de Lidl li permetrà continuar generant riquesa a la regió i ocupació local. 

L'any passat va destinar més de 55 milions d'euros al reforç del seu desenvolupament logístic. També a la posada en marxa de les seves botigues de Terrassa, Valls, Mercat de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat) i Vic.

Catalunya, enclavament estratègic

Per a la companyia alemanya, amb presència des de 1994, Catalunya juga un paper decisiu en el negoci. Aquesta posició li ha permès afermar-se com una de les principals empreses en generació de riquesa en el territori. Aposten pel producte i el productor local, la creació d'ocupació i l'expansió.

D'aquesta manera la companyia té prevista la construcció de dues noves plataformes logístiques a Martorell (Barcelona) i Constantí (Tarragona), que inaugurarà en els pròxims anys. Aquests futurs magatzems se sumaran al que Lidl té des de 2003 a Montcada i Reixac (Barcelona), al costat de les seves oficines centrals. 

Tot això li permetrà a Lidl continuar impulsant la seva activitat en la comunitat i altres regions del nord-est d'Espanya. I reforçar així el paper estratègic de Catalunya com a pol logístic de referència per a aquesta zona.