El Tribunal Suprem atura l'exhumació de Franco

El Suprem paralitza els tràmits mentre no es resol el recurs de la família

El Suprem accepta paralitzar els tràmits mentre no es resol el fons del recurs de la família del dictador i, per tant, s'atura l'exhumació de Franco. Els rumors respecte a la figura del dictador no han parat de créixer al llarg de les últimes setmanes i, de fet, estava previst que el trasllat de les seves restes mortals es dugués a terme el pròxim dilluns, però finalment no serà així. 

 

Accepten les mesures sol·licitades pels familiars de Franco

Així les coses, la secció quarta de la sala tercera de l'alt Tribunal ha pres la decisió de manera unànime, acceptant les mesures sol·licitades pels familiars del dictador. Amb tot, caldrà esperar que es resolgui el recurs que van presentar davant el Suprem, però el cert és que aquesta decisió suposa un altre cop dur per al govern de Pedro Sánchez, el qual no para de trobar obstacles en aquest camí que l'allunyen contínuament del seu objectiu.

Tal com han fet públic els jutges, la seva decisió rau en un intent d'evitar el perjudici que es causaria als néts del dictador —que, d'altra banda, són els qui van recórrer la decisió de l'executiu espanyol— i, sobretot, «als interessos públics encarnats en l'Estat».

De moment, l'exhumació del dictador queda paralitzada

Cal recordar que el procés administratiu en relació a l'exhumació es va concloure el mes de març, i va ser aleshores quan es va determinar quan i com tindria lloc el procés. En aquest sentit, la vicepresidenta de l'executiu espanyol Carmen Calvo, després de ser preguntada sobre la possibilitat que els resultats electorals del 28-A derivessin en un canvi de Govern, va dir el següent: «És d'obligat compliment per a qualsevol govern»

Finalment, però, ni tan sols el fet de guanyar les eleccions ha servit als socialistes per a poder dur a terme la seva comesa i, de moment, l'exhumació del dictador quedarà paralitzada fins que s'esclareixi la resolució del recurs dels seus familiars. 

També et pot interessar...

  • Puigdemont recorda Franco arran del vet al Parlament Europeu.

  • Envien una foto de Franco a una casa de Cambrils que té una estelada al balcó.