L'escala d'un bloc de pisos

Deixa una nota al veí que li va robar el peix i rep la resposta més inesperada

La imatge s'ha publicat en un conegut compte de Twitter i en pocs dies s'ha fet viral

La de coses que succeeixen en una comunitat de veïns i no ens expliquen. Aquest cop, però, no només podem accedir-hi sinó que la història s'ha fet viral a les xarxes socials. La història es basa en un robatori d'un peix, una nota i la seva resposta, divertit per a alguns, barrut per a altres.

Va passar en una comunitat de veïns a Oviedo, Astúries, i ens n'hem assabentat per la fotografia que s'ha publicat a Twitter en què es veu la nota que va deixar un veí i la resposta que va aparèixer després. En la primera nota apareguda en un portal d'Oviedo es pot llegir la queixa d'un veí al qual li han robat la bossa del peix: «El veí que es va quedar amb la meva bossa del peix, almenys que ens passi la recepta de com el va cuinar». Una barreja de cabreig, lament i ironia que fa molta gràcia.

Potser per això el veí que va robar-li el peix va pensar que seria bona idea explicar com el va cuinar. «Ingredients: 1 litre d'oli, llimona, sal, un plat de farina, peix arrebossat. Treure el peix, passar per la farina i fregir. Gràcies, veí. El millor ha estat menjar-nos el peix gratis».

No ens hauríem assabentat de la notícia si el compte de Twitter @liosdevecinos, que publica històries sorprenents i divertides que passen en les comunitats de veïns, no hagués publicat aquesta nota. 

En aquesta ocasió, la història ha resultat tan divertida que en poques hores s'ha convertit en viral. Alguns usuaris van donar idees al veí: «Doncs jo els deixaria una altra bossa amb peix o menjar, això sí amb potent laxant que els faci anar al bany durant molts dies fins que treguin les dents». Altres s'ho van prendre amb més ironia: «Aquests acaben a llets, massa temps lliure».

També s'ha generat tot un debat sobre si la nota és vertadera o és un muntatge perquè el compte de Twitter aconsegueixi més seguidors. De moment, la publicació ja té més de 170 retuits i 700 m'agrada.

Altres notes gracioses

Queixes de veïns que han de recollir cada dia pèls de mascota a la terrassa o que estan farts que tirin burilles i compreses al pati. En aquest compte de Twitter hi ha històries molt divertides que succeeixen quotidianament en les comunitats de veïns.

Una d'elles recull un cartell al vidre del darrere d'un cotxe que diu: «Si vaig lent porto una olla d'escudella». En una altra publicació, un veí fa una petició molt concreta: «Senyores, si us plau traieu-vos els talons en arribar a casa i abans de sortir, per desgràcia s'escolta tot en aquest edifici i hi ha veïns que dormen pel dia perquè treballen de nit».

En un altre cas, un veí indignat enumera un seguit de fets que li molesten, i acaba amb una menció especial: «Pel que fa al senyor dels pixums, què puc dir, només esperar que s'avergonyeixi del que fa. Li desitjo una ràpida recuperació del seu problema de pròstata, perquè del cap ja no té solució».