Suspès el mosso que va denunciar un mecànic per no atendre la seva dona, una policia nacional

Jordi Perelló va ser acusat de delicte d'odi

CSIF denuncia que Assumptes Interns de Mossos d'Esquadra per suspendre al mosso que va denunciar al mecànic de Reus
CSIF denuncia que Assumptes Interns de Mossos d'Esquadra per suspendre al mosso que va denunciar al mecànic de Reus | Twitter (@CSIFnacional)

 

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat amb un comunicat que Assumptes Interns dels Mossos d'Esquadra ha expedientat el mosso que va denunciar Jordi Perelló, un mecànic de Reus que es va negar a reparar el vehicle de l'esposa d'aquest mosso perquè aquesta era Policia Nacional. Ara l'agent ha estat suspès de sou i feina durant el període d'un mes per la secció d'Assumpte Interns dels Mossos d'Esquadra.

Suspenen al mosso que va denunciar el mecànic de Reus per no atendre'l

A principis de l'any 2018 una agent de la policia espanyola va portar el seu vehicle al taller de reparació mecànica de Jordi Perelló. Aquest en assabentar-se de la condició laboral de la seva clienta, es va negar a atendre-la. El seu marit, que és Mosso d'Esquadra, va adreçar-se al taller per demanar explicacions i el mecànic va dir-li que des de l'1 d'octubre no treballava amb la policia espanyola ni amb la Guàrdia Civil, perquè els considerava «uns opressors i els responsables del que està passant».

Jordi Perelló a l'entrada dels Jutjats de Reus. | TarragonaDigital

 

Jordi Perelló va ser acusat de delicte d'odi

Arran d'aquest incident l'agent dels Mossos d'Esquadra va decidir denunciar el mecànic Jordi Perelló per un delicte d'odi. Finalment el 25 de març d'enguany, la causa contra el mecànic va quedar arxivada pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus el qual va detalla que «no hi ha elements que permetin incloure les seves manifestacions en les característiques pròpies del delicte d'odi». A més, subratlla que les expressions no han tingut cap repercussió pel que fa a la incitació.

Jordi Perelló, al seu taller de Reus. | TarragonaDigital

 

Assumptes Interns de Mossos d'Esquadra suspèn el mosso

Segons el comitè de CSIF, després d'arxivar la causa el mecànic hauria presentat un escrit acusatori a la Divisió d'Assumptes Interns de Mossos d'Esquadra per un comportament irregular fora de servei. Aquest procés va donar lloc a l'obertura d'un expedient disciplinari a l'agent amb motiu «d'atemptar contra la imatge del cos i contra el prestigi i consideració de la Generalitat», segons detalla CSIF en un comunicat.

Finalment, i com a conseqüència de l'expedient disciplinari, l'agent que va denunciar el mecànic per delicte d'odi ha estat suspès de sou i feina. No obstant això, actualment la causa es troba en fase de recurs contenciós administratiu. Des del sindicat també denuncien que des d'Assumptes Interns, mentre es realitzava l'expedient disciplinari, s'ha fet cas omís al fet que l'agent suspès gravés els fets ocorreguts al taller mecànic on, segons expliquen, queda clar que «en cap moment revela la seva condició d'agent de policia».

També et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari