Imatge d'un cotxe atrapat pel temporal.

Talls, arbres caiguts, inundacions i cotxes atrapats pel temporal d'avui a Catalunya

Matinal de moltes incidències a Catalunya a causa dels forts aiguats i tempestes

Els Bombers de la Generalitat han rebut des de les 7 fins a les 11 del matí d’aquest dimecres un centenar d’avisos per les tempestes. Les alertes provenen del Vallès Occidental (66) i la resta es reparteixen entre el Baix Llobregat i el Garraf (32). 

La gran majoria han estat per filtracions i acumulacions d’aigua. D’altra banda, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Inuncat per pluges intenses fins al migdia, sobretot a les comarques centrals. El telèfon d’emergències 112 ha rebut des d’aquest matí 172 trucades per diverses incidències provocades pel temporal, iguals que amb els avisos dels Bombers, s’han registrat sobretot al Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

Pel que fa als municipis amb més trucades, destaquen Barcelona (19), Sant Cugat del Vallès (12), Cornellà de Llobregat (10), Sant Feliu de Llobregat (10) i Sant Quirze del Vallès (10).

Un matí de pluges intenses

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les pluges s’han de mantenir intenses aquest matí i fins al migdia especialment a les comarques de la Catalunya Central, litoral i prelitoral de Barcelona

De cara a la tarda, la probabilitat que es superin els 20 l/m2 en 30 minuts és més baixa, però pot afectar qualsevol comarca catalana. Ja de cara a la nit, les precipitacions es restringirien al Pirineu Occidental i comarques de les Terres de l’Ebre.

Els xàfecs previstos sovint aniran acompanyats de tempesta i fenòmens de temps violent (fort vent, calamarsa, esclafits o tornados). Protecció Civil recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

D’altra banda, recorda que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Cotxes atrapats a Sant Cugat 

La intensa pluja que ha caigut aquest dimecres en alguns punts del país ha atrapat alguns vehicles a Sant Cugat del Vallès. A l'avinguda Roquetes, un vehicle ha topat amb la tapa d'un embornal que s'ha aixecat per acumulació d'aigua i a la rambla del celler alguns vehicles s'han vist afectats per l'aigua. 

Totes dues incidències, però, ja han quedat resoltes. D'altra banda, al pont del carrer Martorell s'ha hagut de tallar al trànsit per acumulació de pluja i un vehicle hi ha quedat atrapat a primera hora del matí. La conductora no ha patit cap incidència i els tècnics treballen ara per netejar la via i restablir el trànsit un cop s'ha pogut retirar el vehicle.