Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la taverna Cu-cut de Barcelona.

La Urbana tanca un conegut restaurant de Barcelona: 60 dies i 16 acomiadaments

El tancament és temporal i ara enceten un compte enrere de 60 dies | La propietat del restaurant diu que és una «mesura exagerada i injusta»

Sorpresa a l'Eixample. Si passegen per Enric Granados veuran que la taverna Cu-Cut, un dels restaurants amb més moviment de la zona, sempre manté la persiana baixada. Hi ha un motiu darrere: la Guàrdia Urbana els ha precintat el local. 

Segons explica Betevé, el local ha estat precintat durant 60 dies i el tancament forçat s’ha fet després que el jutjat en denegués les mesures cautelars per l’acumulació de tres expedients.

El mateix mitjà explica que el tancament es deu a que l'espai feia de bar musical i de restaurant amb cuina, i no tenia la llicència per fer-ho. Els propietaris del local, però, asseguren que hi estan en contra, ja que consideren que és una «mesura exagerada» i «totalment injusta». 

Els propietaris, en contra

El restaurant, que tenia llicència de 'restaurant sense cuina', va rebre un primer expedient l'any 2019. A més, també arrossegaven un segon expedient per incomplir amb les limitacions de soroll; i un tercer perquè tenia pendent presentar documentació relacionada amb la cuina. 

Els propietaris asseguren que la mesura és «exagerada» i que els ha dut a emprendre mesures dràstiques com l'acomiadament de treballadors. Segons expliquen a Betevé, han hagut de fer fora a 16 dels 19 treballadors. 

Les terrasses a Barcelona, un problema endèmic 

L'Ajuntament de Barcelona ha denegat fins ara set de cada deu peticions per consolidar les terrasses ampliades de forma extraordinària durant la pandèmia, segons publica El Periódico amb dades del Gremi de Restauració. 

La mateixa informació apunta que l'Ajuntament només porta tramitades el 55% de les sol·licituds rebudes de bars i restaurants. Fins a finals de març havien rebut 2.786 peticions de consolidació de terrassa en calçada o vorera: 1.075 han estat denegades, 459 aprovades i en falten 1.252 per resoldre. 

El consistori diu que no té les dades definitives i que la seva intenció és «consolidar totes les terrasses que siguin consolidables», sempre i quan es respecti el descans dels veïns i es mantingui l’espai públic accessible.

La lentitud en el procés de tramitació de les sol·licituds fa que només unes poques terrasses disposin avui dia dels nous prototips homologats per a les terrasses en calçada en substitució dels blocs de formigó grocs o pivots. I és que mentre no es resolen les peticions, els bars i restaurants mantenen les terrasses ampliades amb aquests elements provisionals de separació dels cotxes.

En paral·lel, el gremi està gestionant centenars de recursos contra les terrasses denegades i opina que el procés és «un desastre i un despropòsit».