Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge exterior Granja Vendrell

Tanca definitivament un mític restaurant de Barcelona amb 100 anys d'història

Els fanàtics de la crema catalana casolana i la nata muntada hauran de buscar alternatives

El restaurant de la Granja Vendrell, situat al  número 59 del carrer de Girona, ha compartit un missatge molt desolador per a tots els seus seguidors. Després de  cent anys amb les portes obertes —tot i una petita excepció recent—, finalment tancarà per a dedicar-se a «nous projectes».

El local té una història centenària

Granja Vendrell és un negoci que es va inaugurar el 1921 en mans d'en Demetri Vendrell, l'antic propietari de l'establiment. El petit restaurant es va fer ràpidament popular pels seus plats casolans, incloent-hi la històrica crema catalana i la nata muntada. 

El 2020, Granja Vendrell va abaixar les persianes per la jubilació de Demetri Vendrell. Entrant a l'any 2021, una nova propietària es va fer càrrec del local per a potenciar i actualitzar la seva activitat.

Per aquesta raó, la superfície va ser remodelada, però se'n van conservar alguns objectes originals com la làmpada del sostre, tal com va assegurar l'antic propietari, Demetri Vendrell, en una entrevista per betevé.

Roben les lletres d'art deco de la Granja Vendrell

Abans de la reobertura, va quedar una gran incògnita oberta: com inaugurarien el local sense les lletres de la façana? Resulta que uns lladres es van emportar les lletres d'art deco que decoraven l'entrada de l'establiment.

Uns delinqüents van aprofitar les reformes que s'estaven fent al local per a fer-se passar per obrers  i així robar les lletres de l'establiment. Demetri Vendrell va explicar que el furt es va dur a terme «sense nervis, de forma natural i a plena llum del dia».

La família Vendrell va fer una crida a les xarxes socials perquè els seus seguidors l'ajudessin a trobar-les. Afortunadament, dos dies després, l'autor del robatori es va posar en contacte amb RAC1 per explicar que el furt va ser sense cap mala intenció i que  pensava que «el local s'acabaria transformant en un basar i les lletres acabarien al contenidor».

Granja Vendrell es dedicarà als esdeveniments privats

A l'estiu de 2021, la Granja Vendrell va tornar a obrir les portes i els seus clients més fidels van tornar a gaudir dels seus exquisits plats casolans.

No obstant això, ara la nova propietària ha pres la decisió de tancar definitivament la Granja i dedicar-se a nous projectes, tal com informa en l'última publicació d'Instagram.

«Ha sigut una feina molt bonica», reconeix. Així doncs, la Granja Vendrell torna a abaixar les persianes, però seguirà treballant en esdeveniments privats en espais alternatius.

A les xarxes socials, els fans de la crema catalana casolana i la nata muntada de la Granja han lamentat el tancament del mític local del carrer de Girona